Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Valehtelija (1981)

Elokuva, joka merkitsi Kaurismäki-veljesten aikakauden alkamista Suomen elokuvahistoriassa. Mika Kaurismäki toi ohjauksen uudet tuulet Münchenin elokuvakoulusta ja Aki vastasi käsikirjoituksesta, yhdessä Pauli Pentin kanssa. Valehtelija, Mikan ensimmäinen elokuva, oli samalla hänen Münchenin elokuvakoulun lopputyö. Aki näyttelee elokuvassa Ville Alfa -nimistä nuorta miestä, joka yrittää elää irrallaan yhteiskunnasta ja ideologioista. Villen elämä on vapaata ja ajelehtivaa - hän huijaa, pummaa, valehtelee ja varastaa surutta. Ville ei koskaan puhu totta ja antaa kaiken mennä omalla painollaan, mennen itse omia menojaan. Valehtelija palkittiin Valtion elokuvapalkinnolla sekä Risto Jarva -palkinnolla 1981.

Jackpot 2 (1982)

Jackpot 2 on lyhyt sci-fi elokuva - eräänlainen kenraaliharjoitus ennen Kaurismäki-veljesten varsinaista läpimurtoa, Arvottomia. Veljekset käsikirjoittivat Jackpot 2:n yhdessä ja ohjauksesta vastasi Mika. Elokuva kuvaa kolmen nuoren vaiheita Helsingissä, suurtuhon jälkeen. Kaupunki on autio ja raunioina. Kolmikko pitää hauskaa, pohtii elämää ja suunnittelee tulevaisuutta sekä pelaa flipperiä. Onko aikaisempi kulttuuri kokonaan kadotettu? Elokuvan sivuosassa nähdään Matti Pellonpää, josta myöhemmin tuli Kaurismäkien tavaramerkki. Jackpot 2:ta on kuvattu Tarkovsky-henkiseksi, jossa on kuitenkin toimintaa. Elokuva palkittiin Tampereen lyhytelokuvafestivaaleilla 1982.

Extrat: Biografia ja Mika Kaurismäki -haastattelut

Ohjaus: Mika Kaurismäki (kummatkin)

Käsikirjoitus: Aki Kaurismäki, Veikko Aaltonen ja Pauli Pentti (Valehtelija) / Aki Kaurismäki ja Mika Kaurismäki (Jackpot 2)

Pääosissa: Aki Kaurismäki, Pirkko Hämäläinen, Juuso Hirvikangas, Lars Lindberg, Esa Sirkkunen ja Jukka Järvelä (Valehtelija) / Marrti Syrjä, Jukka Mikkola ja Tiina Bergström (Jackpot 2)

Kuvasuhde: 16:9 anamorfinen widescreen 1.85:1
Alue: 2, PAL
Ääni: Dolby Digital 2.0 suomi
Tekstitys: suomi, ruotsi, norja, tanska ja englanti
Valmistusvuosi: 1981 ja 1982
Kesto: 51 + 32 min
K-7

Draama. Levy ja kannet hyväkuntoiset.

Myydään joko noutona kotoa tai ennakkomaksulla lähettäen. Postitusvaihtoehdossa ostaja maksaa kauppahinnan päälle postikulut 2,50 €. Postitus vain Suomeen. Yhdistelen postikuluja, mikäli sama ostaja ostaa useampia. 2 kpl DVD:n/Blu-ray:n postikulut 2,50 €, 3-4 kpl DVD:n/Blu-ray:n postikulut 5,00 € ja 5 kpl tai enemmän tulee Ärräpakettina/Postin S-koon pakettina postikuluilla 5,90 €.

Huom!
Katso myös muut kohteeni, joissa muutamia DVD- ja Blu-Ray-leffoja.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

14 €
Ilmoitus on sulkeutunut 30.9.2018 0:31
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.