Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

"Sodassa jokainen sotilas osoittaa rohkeutensa, mutta vain 191 suomalaista on saanut sota-ajan kunnianosoituksista suurimman, Mannerheim-ristin. "Mikä se semmoinen risti on? kysyi sotamies Vilho Rättö, ritari numero 4, kuultuaan hänelle myönnetystä tunnustuksesta. Mannerhim-ristit myönnettiin jatkosodan parhaista parhaille ja sankareista suurimmille, arvoon tai asemaan katsomatta, yhtä lailla rivimiehille kuin kenraaleillekin.

Kokenut ylipäällikkö C.G.E.Mannerheim tunsi miehensä ja tiesi, että kaikki taistelijat piti plkita erityisistä sotilaallisista ansioista korkeilla kunniamerkeillä yli sotilasarvojen rajojen. Mikään muu valtio ennen Suomea ei ollut menetellyt näin ensimmäisessä tai toisessa maailmansodassa.

Marsalkka Mannerheimin oivallus oli nerokas. Esimiehet, joiden tehtävänä oli Mannerheim-ristin myöntämisperusteiden esittäminen, alkoivat uudella tavalla tarkastella alaistensa saavutuksia. Taistelijoiden omapäisiäkin ratkaisuja alettiin ymmärtää. Marskin uusi kunniamerkki loi armeijaan keskinäisen arvostamisen selkärangan, joka ei perustunut sotilasarvoon."

2001. 318 sivua. Sidottu.

Kansi hieman kupera

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

10 €
Ilmoitus on sulkeutunut 19.10.2017 18:52

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.