Kuvaus

Tämä on lasia oleva kulho, lasia mikä on sisäpuolelta peilitetty ja näyttää siksi "talonpojan hopealta". Näitä esineitä oli käytössä usein pääasiassa kirkoissa, koska tälläinen suurikokoinen kulho maksoi talonpojan monen kuukauden ansion.

Sanonta "talonpojan hopea" on hyvin vanha ja tarkoitti peilitettyä lasiesinettä, yleensä lasiesine oli peilipinnoitettu sisäpuolelta ja vanhaan aikaan oli se vaikea ja kallis toimenpide. Tälläisia esineitä ei  suinkaan ollut talonpoikais-torpissa, vaan kartanoissa ja kirkoissa!  

Nykyään on tästä vanhasta puhallus-ja peilistys  menetelmästä olemassa  moderni tapa ja Intiasta, Pakistanista tulee paljon samalla tavalla valmistettua joulukuusenkoristeita, pihatonttuja, variksenpelätin-kuulia jne.. mutta noin 100 vuotta sitten, oli kaikki tuollainen täysin mahdotonta!  Sitäpaitsi elivät nuo maat jopa Suomen kulttuuria jäljessä, niin oli asiat silloin.....nyt saadaan kamppailla, etteivät Intia ja moni Aasia tai Eur-Aasia  valtio pyyhällä meistä  taloudellisesti ohitse. 

Halkaisija on tälle harvinaiselle lasiesineelle 23 cm ja korkeus on 8 cm.  Paino  850g. Esineen ikä on varmasti noin 100 vuotta ja vaikka silloin tällöin näen talonpojan hopeasta tehtyjä  aivan aitoja antiikki esineitä, on näin isokokoinen niin harvinainen, että niitä tulee vastaan korkeintaan yksi viiden vuoden aikana.  Belgian antiikki-kauppias sanoi, että arvio nykyisestä markkina-arvosta voisi olla noin  500 euroa, on hieno ja harvinainen antiikki-esine. ehjä!!!
Pyydä lisää valokuvia, on harvinainen ja kallis esine. Todennäköisesti on tämä peräisin jostain hyvin vanhasta kirkosta.

Kun 2. Maailmansota oli Saksan päällä ja vihollinen USA ja Britannia avasivat lentokoneiden pommiluukut ja lähettivät kuoleman terveiset kohti alla olevia Kristittyjä , niin moni kirkko ja niiden esineistö tuhoutui, paloi ....raunio kasoista saattoi hyvällä onnella löytää jopa tämmöisen. Kristitty on hyvin julma sotimaan vastaan toinen Kristitty , pärjäämme aivan hyvin raakuudessa Islam ihmisille. 
DE17NV207a Talonpojan hopea kulho vanha 100v ja yli. Kohde on Hampurissa, Saksa

Lähetyskulut voi hyvin yksinkertaisesti "alentaa siedettäviksi" sillä usein on postimaksu porrastettu painon mukaan ja lähetyskulu on siksi aivan sama, painaa tavara 1kg tai 5kg. Kun huudat samaan pakettiin myös jotain muuta, postimaksu on kohtuullinen. Myös muut kuriirilähetystavat ovat mahdollisia, niissä usein paketin koko on hinnoittelun peruste, eikä paino.
On järkevää ehkä pyytää sitoumuksetta lisää valokuvia ja katsoa, mitä muuta sama lähde tarjoaa, yli 100 kohdetta!  

Normaalisti voittaja maksaa tilisiirtona minun Suomen Danske Bank tilille.

  Huutokaupan kohde on se,mikä näkyy valokuvassa ja vain se, minkä näet kuvassa, kuuluu myös kauppaan. Jos valokuvassa ei esim. näy myynti/esittely/laatikkoa, ei se kuulu kauppaan tai joku muu tarvike, jonka oletat olevan mukana, mutta ei ole valokuvassa, sitä ei ole mukana.

Tavaran kunnon määritelmän perusta on aina optinen tarkastelu, en missään tapauksessa kokeile ja testaa tavaran toimintaa tai sielunelämää. Siksi on mahdollista, että määritelmässä kohteen kunnossa lukee "hyvä" ja kotona havaitset, ettei koje/esine/kohde toimi. En siis kokeile kaikkia lamppuja, en puhalla joka huuliharppua, en testaa tavaraa. Tiedossa olevan vian ilmoitan aina.
Koska kaupan on  käytetty tavara, voi niissä olla naarmuja ja muita käytön jälkiä.
Voit aina ennen kauppaa soittaa minulle, katson kohdetta tarkasti, tai pyytää siitä lisää valokuvia !
Pienen murto-osan taas olen ostanut kaverilta Belgiasta,kun hän purkaa ja tyhjentää taloja ja asuntoja. Ostan ne itselleni omaan käyttöön/ keräilyyn ja kun aikaa kuluu, tai rahapula vaivaa, yritän kaupitella tätä omaa tavaraani halvalla eteenpäin. Vanhan tavaran kaupittelusta ei yleensä tule edes voittoa, mutta tappioita voidaan edes minimoida. 

 Huutonetin reilun pelin sääntöjen mukaisesti on huudon tekijän ennen huutoa luettava tarjouksen kaikki ehdot läpi ja huudon antamalla hän myös hyväksyy niiden noudattamisen.  Huudon voittaja sitoutuu noudattamaan 
niitä toimitus-ja maksutapoja, jotka on ilmoituksessa kerrottu, esim. en hyväksy mitään rahasiirtoja Western Union avulla  vaikkapa Afrikasta.

Ole hyvä ja lue ehdot läpi ennen huudon antoa !
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 74 vrk 14 h 22 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

48,60 € Sulkeutuu 74 vrk 14 h 22 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.