Kuvaus

Kuvan hyväkuntoiset kirjat.

Tarinaniskijä vauhdissa! Valitut hullunkuriset tai muuten hurmaavat littlejutut kirjailijan eri vuosikymmeniltä. Mukana kaikki huikeat klassikot.
Takakansi

SALAMYHKÄISEN HUUMORIN MESTARINÄYTE
– 113 PARASTA LYHYTTÄ ERIKOISTA

”Sellaista on elo Suomen metsäisellä kamaralla; kaikki vieras ja outo kuolee, mielikuvitus katkoo siipensä, kaikki rehevä täällä taitetaan, kirkkaammat kukat lakastuvat kovin varhain ja vieraat, suurisilmäiset, helmiäiskoristeiset linnut murtavat hennon nokkansa lintulaudan talikönttiin.” (Tarinasta ”Tarzan ja Suomi”)

”Jossain pienoisnovellin, pakinan, faabelin ja satiirin välissä on lyhyiden erikoisten mentävä reikä. Sieltä Huovinen katsoo lukijoitaan arvoituksellinen ilme kasvoillaan. No, mitä sanoo kuluttaja? Raapututtaako korvantaustaa?” (Kari Hotakaisen esipuheesta)

Huovisen mukaan mikä tahansa ilmiö olevaisessa ja olemattomassa voi olla humoristisen jutun lähtökohtana. Päivän sanomalehden selailu riittää jutun juureksi, televisiomainosten rehevä maailma on kokonainen aarreaitta. Urheilu ja urheilujohtajat, kehitysapuyhteistyö, suuri naapurimaa, missit ja synkkä pohjoinen elämänmuoto etyylialkoholeineen ovat tarjonneet otollista aineistoa. 60–70-luvut, jolloin suuri edistyksellisyys leijui vetten päällä, olivat satiirikon kulta-aikaa. Rakastettavinta ja lempeintä Huovista ovat lukuisat eläintarinat, faabelit.

Bakulainen pahvala sisältää 113 Huovisen itsensä valitsemaa parasta lyhyttä erikoista kahtena erillisenä, samassa kotelossa ilmestyvänä niteenä. Nimensä kokoelma on saanut tarinan "Stalinin syntymäpäivän vietto keskitysleirillä" herkkujen herkusta, mantelilla, saksanpähkinällä, kardemummalla, pölysokerilla ja kanelilla täytetystä voitaikinaleivonnaisesta. Mukana ovat kaikki klassiset tarinat: ”Jutta Grahnin mies”, ”Ronttosaurus”, ”Matikanopettaja”, ”Rasvamaksa”, ”Kuikka”, ”Kaunotar ja silli”, ”Oravanmetsästäjän sihteeri”, ”Villimunkki”…

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 17 vrk 6 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 17 vrk 6 h 16 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.