Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Veikko Huovinen: JOE-SETÄ: AIKALAISEN KERTOMUKSIA JOSEF STALINISTA. Piirroskuvitus ja kirjan päällys: Pekka Vuori. 1988 WSOY (toinen painos). 173-sivuinen sidottu kirja, lukematon, ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Joe-setä: Aikalaisen kertomuksia Josef Stalinista (1988) sisältää viisitoista järeää tarinaa Josef Stalinista. Niissä seurataan Stalinin vaiheita tuokiokuvina, pojankoltiaisesta ja pappisseminaarilaisesta aina "isä aurinkoisen" kuolinyön yksinäisiin hetkiin saakka. Huovinen tähyää diktaattorin elämää ja toiminnan vaikutuksia milloin etäältä, historioitsijan tavoin, milloin aivan läheltä työ- ja lomapäivien viettoa tarkkaillen, kysellen ja välillä huumorilla sivaltaen. Kirjassa edetään Stalinin lapsuudesta aina ”isä aurinkoisen” kuolinyöhön asti. Veikko Huovinen kertoo kirjasta: ”Stalin on kiinnostanut minua kauan. On tehnyt mieli kirjoittaa hänestä. Vaisto on kuitenkin kehottanut odottelemaan sopivaa hetkeä. Nyt, kun Stalinin virheet ja hirmutyöt ovat saaneet tuomion Neuvostoliitossa, näyttäisi olevan otollinen hetki hahmotella jynkän viiksiniekan henkilökuvaa.”

"Kirjan novellistiset luvut kertovat köyhästä gruusialaispojasta ja tämän äidistä, pappisseminaariajasta, bolsevikkiajasta, valtion päämiehestä, kalastusreissuista, perhe-elämästä mutta myös Stalinin hirmuteoista ja vainoharhaisesta luonteesta. Se, mikä juuri tekee kirjasta luettavan, on humoristinen ote. Huovinen kuvaa Stalinia ”ihmisheppuliksi”, tekee tästä myös inhimillisen hahmon. Sitä voi kyllä joidenkin olla myös vaikea sulattaa. (...) Mikä on Huovisen Joe-setä -kirjan lopullinen lajityyppi? Onko se humoristinen romaani, faktio vai Veikko Huovisen keksimää kaskuilua? Vuonna 1988 ilmestynyt Joe-setä : Aikalaisen kertomuksia Josef Stalinista on tietysti myös oman aikakautensa tulos. Puhdasta faktaa ei vielä 80-luvun lopulla ole voinut kuvitellakaan kirjoitettavan Stalinin ajasta mutta fiktion ja huumorin keinoin, diktaattorin edesottamuksia on voinut kuvata." – Satu Vähämaa, Sanojen aika


Veikko Huovinen (s. 1927 Simo – 2009 Sotkamo) muutti puolivuotiaana perheensä mukana Sotkamoon. Hän pääsi ylioppilaaksi Kajaanin yhteislyseosta 1946 ja opiskeli Helsingin yliopistossa metsänhoitajaksi 1948–52. Työskenneltyään metsänhoitajana metsähallituksen Sotkamon ja Kuhmon hoitoalueilla 1953–56 hän jättäytyi vapaaksi kirjailijaksi. Hänen esikoisteoksensa on novellikokoelma Hirri (1950). Huovinen oli lempeän pirullinen humoristi, joka kirjoitti mm. historian suurista viiksiniekoista teokset Veitikka (1971; Adolf Hitler), Joe-setä (1988; Josef Stalin) ja Pietari Suuri hatun polki (1995). Viimeiseksi teokseksi jäi oman lapsen masennuksesta ja itsemurhasta kertova Pojan kuolema (2007). Huovisen romaanien pohjalta on tehty elokuvat Lampaansyöjät (1972), Koirakynnen leikkaaja (2004), Havukka-ahon ajattelija (2010) ja Siintävät vuoret (2013), televisionäytelmä Soittelijapoika (1990) sekä televisiosarjat Hamsterit (1982), Lyhyet erikoiset (1986), Lentsu (1990) ja Konstan Pylkkerö (1993).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 25 vrk 5 h 16 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 25 vrk 5 h 16 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.