Kuvaus

Wsoy 1993 ja 1994 Kovakansi

Ei merkintöjä

Siniset mokkakengät

Suomen miehet saksanmaalla - siitä syntyy kovaäänistä kansankirjallisuutta

Sinisen mokkakengät, kirjaa mä-kertojan ja Hampparin suruttoman nuoruusajan seikkailut Saksanmaalla 60-luvun alussa. Se on konstailematon romaani ystävyydestä, kun jalkojen alla keinuu vieras maa. Leveämpää leipää ja sirkushuveja janoavat nuoret miehet tutustuvat rekkakuskeihin, mm. pikiteiden kuninkaaseen Väiskiin, joka opettaa heille elämän lakeja. Väiskiltä Emil nappaa myöhemmin kansanviisauksiksi muuttuneet sanonnat "viideltä saunaan ja kuudelta putkaan...", " ei tippa tapa ja ämpäriin ei huku..." ja "vain elämää, ei sen enempää...". Väiskin lisäksi muita sankareita ovat Hönö, Pikkupoika, Takatukka-Rautiainen, Sepe, unkarilainen Kaspar ja Viismiestä ja vartti. Kirja etenee kuin puhe, dialogin katkaisevat vain käsirysyt, joihin sankarit ajautuvat, kun sakut tai magaronit sattuvat lähistölle.

Siniset mokkakengät on kohellusromaani ja nykyaikainen Don Quijote. Vexi Salmi kirjoittaa aitoa härmäläistä road -kirjallisuutta.

Romaanin jälkeinen aika on legendaa: Hampparista tuli kansantaiteilija Irwin Goodman ja mä-kertojasta hänen hovisanoittajansa Emil von Retee.

Mikä laulaen tulee

Hämeen nopein kertoja harppaa uudessa romaanissaan 60-luvun alusta 60-luvun loppuun – keskiviikkoon 21.8.1968. Siniset mokkakengät ovat vaihtuneet keikkabussiin. Surutonta nuoruusaikaa eletään enää muistoissa. Emil on avioitunut ja aateloinut itsensä von Reteeksi, Hampparista on tullut Irwin Goodman, Ryysyrantaa rakennetaan, ja tippuritartunnan saanut Emil epäilee, että menestys on kihahtanut hänen Umpivintiksi kutsumansa kansanlaulajan päähän.

Seitsenmiehinen bändi on tien päällä. Miesjoukon mukana matkassa on myös naispuolinen Seurustelusolisti. Hän ei osaa laulaa, mutta hänellä on muita Umpivintin arvostamia avuja. Tien päässä odottaa inha itä, Pohjois-Karjala ja Polvijärvi. Moni- ja kovaääniseksi orkestroitua kerrontaa katkaisevat radion uutiset: neuvostojoukot ovat tunkeutuneet Tšekkoslovakiaan.

Huvit pistettään pystyyn, mutta ilonpito päättyy nimismiehen käskyyn lopettaa soitto. Polvijärvellä "hullu vuosi" huipentuu karnevaaliin - ja silloin sataa kiviä, virkavaltaa pannaan surutta halvalla ja tanssilavaa halkotavaraksi.

Mikä laulaen tulee kirjassa ei ole kansipapereita

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

12 €
tai
Sulkeutuu 88 vrk 19 h 43 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 88 vrk 19 h 43 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.