Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

AIR FORCE ONE (1997) 

 

Ohjaaja: Wolfgang Petersen

suomikannet

K - 16

Yhdysvaltalaiset ja venäläiset kaappaavat kommandoiskulla Kazakstanin diktaattoriksi julistautuneen kenraali Ivan Radekin, joka suljetaan venäläiseen vankilaan. Menestyksekkään operaation jälkeen Yhdysvaltain presidentti James Marshall matkustaaVenäjän presidentti Petrovin vieraaksi Moskovaan ja julistaa puheessaan, että Yhdysvallat ei enää neuvottele terroristien kanssa. Puheen jälkeen presidentti aikoo palata Air Force Onen kyydissä Yhdysvaltoihin, mutta koneeseen nousee myös joukko uutisryhmän jäseniksi naamioituneita terroristeja, joita johtaa kiihkomielinen Egor Korshunov. Kun lentokone on Saksanilmatilassa, terroristien kanssa liittoutunut salaisen palvelun agentti Gibbs avaa koneen asevaraston terroristeille. Saamillaankäsiaseilla nämä tappavat suurimman osan presidentin henkivartijoista. Salaisen palvelun agentit vievät presidentin lentokoneen ruumassa olevaan pakokapseliin, ja lentäjät laskeutuvat Yhdysvaltain ilmavoimille kuuluvaan Ramsteinin lentotukikohtaan. Terroristit kuitenkin murtautuvat ohjaamoon, ampuvat lentäjät ja ohjaavat Air Force Onen nousuun kiitotieltä. Vaikka presidentti näyttää paenneen täpärästi, terroristit saavat panttivangeiksi 50 ihmistä, mukaan lukien presidentin vaimon Gracen ja tyttären Alicen sekä joukon tämän neuvonantajia.

Washingtonissa varapresidentti Kathleen Bennett, puolustusministeri Walter Dean ja armeijan johtajat kokoontuvat Valkoisessa talossa ja yrittävät saada tilanteen haltuunsa. Korshunov vaatii Radekin vapauttamista, jotta tämä palauttaisi Venäjän mahdin ja järjestyksen kapitalistisen rappion tilalle, ja hän uhkaa tappaa yhden panttivangin puolen tunnin välein kunnes vaatimukseen suostutaan. Bennett soittaa Venäjän presidentti Petroville, mutta tämä kieltäytyy vapauttamasta kansanmurhasta tuomittua Radekia, joka voisi kaapata vallan Venäjällä. Tyytymätön Korshunov toteuttaa uhkauksensa ampumalla presidentin turvallisuusneuvonantaja Jack Dohertyn. Bennetille ja kabinetille ilmoitetaan, että Air Force Onesta laukaistu pakokapseli on paikannettu, mutta presidentti Marshall ei ollut sen sisällä. Todellisuudessa Marshall on piiloutunut Air Force Onen rahtiruumaan, koska Vietnamin sodan veteraanina hän aikoo pelastaa itse perheensä ja muut panttivangit. Ruumassa Marshall tappaa yhden terroristeista, mutta muut terroristit havaitsevat hänen läsnäolonsa. Korshunov ilmoittaa koneen keskusradiossa teloittavansa yhden panttivangeista, ellei ruumassa piileskelevä "agentti" antaudu heille. Marshall ei antaudu, jolloin Korshunov ampuu hänen lehdistöpäällikkönsä.

Marshall onnistuu soittamaan satelliittipuhelimella valkoiseen taloon ja saamiensa neuvojen avulla hän aiheuttaa polttoainevuodon. Polttoaineen ehtyessä terroristit vaativat apuun amerikkalaisen KC-10 Extender -ilmatankkauslentokoneen, mutta ilmatankkauksen aikana presidentti Marshall vapauttaa panttivangit ja suurin osa onnistuu pakenemaan koneestalaskuvarjoilla. Marshall itse ei suostu lähtemään, sillä hänen perheensä on yhä Korshunovin käsissä, joten terroristit saavat vangittua presidentin. Lisäksi koneeseen jäävät vielä vankeina majuri Joe Caldwell, kansliapäällikkö Lloyd Shepard sekä agentti Gibbs, jonka petos ei ole paljastunut muille. Korshunov kertoo ampuvansa Gracen ja Alicen, ellei presidentti soita puhelimella Petroville ja vaadi Radekin vapauttamista. Washingtonissa Yhdysvaltain terrorismin vastaisen politiikan murtumista pelkäävä Dean suostuttelee Bennettiä allekirjoittamaan asiakirjan, jolla presidentin valta siirtyisi varapresidentille, mutta Bennett epäröi ja kieltäytyy allekirjoittamasta. Pakon edessä Marshall soittaa Petroville, joka vastentahtoisesti antaa määräyksen Radekin vapauttamisesta. Air Force One saapuu Kazakstanin ilmatilaan ja Korshunov paljastaa Marshallille, ettei aiokaan vapauttaa arvokasta vankiaan, vaan lypsää tämän avulla lisää etuja maalleen. Terroristien juhliessa kenraali Radekin vapautumista Marshall onnistuu vapautumaan siteistään ja tappaa kaikki terroristit Korshunovia lukuun ottamatta, joka pakenee Gracen kanssa. Korshunov pyrkii pakoon koneesta laskuvarjolla, mutta tappelun aikana presidentti onnistuu kietomaan köyden hänen kaulansa ympärille, jolloin Korshunov kuristuu varjon auetessa. Saatuaan koneen takaisin haltuunsa Marshall käskee peruuttamaan Radekin vapautuksen. Jo lähes vankilan portille saakka päässyt kenraali yrittää paeta kannattajiensa turvaan, jolloin vartijat ampuvat hänet.

Radekille uskollisen kazakstanilaisen lentotukikohdan komentaja lähettää MiG-29-suihkuhävittäjänsä ampumaan alas Air Force Onen, mutta Yhdysvaltain ilmavoimille kuuluvat F-15 Eaglet saapuvat puolustamaan presidentin konetta Kazakstanin ilmatilaan. MiG-hävittäjien hyökkäys torjutaan, mutta Air Force Onen peräsin vaurioituu siten, ettei koneella voi enää laskeutua. Lisäksi Korshunov ehti ennen kuolemaansa hävittää kaikki laskuvarjot. Yhdysvaltain ilmavoimat lähettää apuun C-130 Herculesin, joka Air Force Oneen sidotun vaijerin avulla siirtää Gracen, Alicen ja aiemmassa ammuskelussa haavoittuneen Shepardin turvaan. Polttoaineen loppuessa ja Air Force Onen moottorien sammuessa on aikaa enää yhden matkustajan pelastamiseen, jolloin Gibbs ampuu majuri Caldwellin ja yrittää riistää pelastusvaljaat presidentiltä. Nyrkkitappelun päätteeksi Marshall tarrautuu kaapeliin, joka irtoaa Air Force Onesta. Gibbs syöksyy lentokoneen kyydissä Kaspianmereen ja kaapelin päästä roikkuva Marshall kiskotaan turvaan. Presidentin pelastumista juhlitaan Valkoisella talossa, Venäjän presidentin kansliassa ja Hercules-koneessa.

Presidentti James MarshallHarrison Ford

Evan KorshunovGary Oldman

Varapresidentti Kathryn BennettGlenn Close

Grace MarshallWendy Crewson

Alice MarshallLiesel Matthews

Lloyd ShepherdPaul Guilfoyle

Majuri CaldwellWilliam H. Macy

Walter DeanDean Stockwell

Jack DohertyTom Everett

Kenraali Ivan RadekJürgen Prochnow

Eversti AxelrodMichael Ray Miller

Andrei KolchakElya Baskin

Sergei LenskiLevani Outchaneichvili

Igor NevskyDavid Vadim

Boris BazylevAndrew Divoff

Vladimir KrasinIlia Volokh

Majuri PerkinsChris Howell

Thomas LeeSpencer Garrett

Kenraali NorthwoodBill Smitrovich

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

4 € / kpl
Ilmoitus on sulkeutunut 17.3.2018 13:58

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.