Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Muumio (1999) - The Mummy

 

Ohjaaja: Stephen Sommers

K - 12

Kesto: 2h 5min

Elokuvan alussa vuonna 1290 eaa. pääpappi Imphotep ja faaraon rakastajatar Anck-su-namun tappavat faarao Seti I:n. Anck-su-namun tekee itsemurhan, ja Imphotepin on tarkoitus herättää hänet kuolleista. Imphotepin aikomus kuitenkin paljastuu, ja hänet haudataan ikuiseen elämään kirottuna lukitussa sarkofagissa lihaa syövien skarabee-kuoriaisten kanssa kuolleiden kaupunkiin Hamunaptraan.

3 000 vuotta myöhemmin vuonna 1923 käydään samaisessa kaupungissa veristä kamppailua, jossa Ranskan muukalaislegioonaja Medjait (kaupungin vartijat) taistelevat. Ainoat legioonalaiset, jotka pelastuvat ovat yhdysvaltalainen Rick O'Connell ja pelkurimainen Benny Gabor. Kolme vuotta myöhemmin kauniin kirjastonhoitajan Evelynin veli, Jonathan, löytää Kuolleiden kirjan avaimen ja löytää avaimen sisältä kartan. Jonathan ei ole varma kartan kaupungista, mutta Evelyn yhdistää sen kadonneeseen Hamunaptran kaupunkiin. Evelyn ja hänen veljensä pelastavat kadonneen kaupungin sijainnin tietävän entisenmuukalaislegioonan sotilaan Rick O'Connellin hirttäjäisistään. Evelyn kiistelee ennen Rickin pelastamista vankilanjohtajan kanssa hänen vapaudestaan, mutta pian vankilanjohtaja uskoo Evelyniä ja päästää Rick O'Connellin hirrestä. Kuitenkin neljäsosa saaliista pitää luovuttaa vankilanjohtajalle. Pian he ovat matkalla laivalla. He tapaavat siellä joukon amerikkalaisia, jotka yrittävät myös löytää kadonnutta kaupunkia. Heidän oppaanaan on Benny Gabor. Matkaa hidastavat jokirosvot, jotka yrittävät saada Hamunaptran kartan ja avaimen, jolla elokuvan edetessä on suuri merkitys.

Perillä kadonneessa kaupungissa he aloittavat kaivaukset. Amerikkalaiset yrittävät Anubisin patsaan juurelta ja Carnahanit O'Connellin ja vankilanjohtajan kanssa sen alapuolelta.

Amerikkalaiset löytävät kirotun arkun ja saavat kirouksen päällensä. Arkusta löytyy Kuolleiden kirja, jonka Evelyn varastaa amerikkalaisilta. Evelyn herättää vahingossa ylipappi Imhotepin henkiin lukemalla kirjaa.

Herätessään Imhotep tuo mukanaan Egyptin kymmenen vitsausta. O'Connell yrittää tappaa Imhotepin, mutta hän on ei onnistu, onhan Imhotep kuolematon. He palaavat Kairoon. Imhotep seuraa heitä sinne, apurinaan Beni. Imhotep haluaa Kuolleiden kirjan ja Evelynin herättääkseen Anck-su-namun henkiin. Evelyn keksii keinon tappaa Imhotep. Tarvitaan vain Kultainen kirja, joka löytyy Horuksen patsaan alta.

Jonkin ajan kuluttua Imhotep sopii Evelynin, Rickin, Jonathanin, Ardethin ja kirjastonhoitajan kanssa, että mikäli hän saa Evelynin, hän säästää muut. Imhotep kuitenkin pettää lupauksensa, nappaa Evelynin ja yrittää tappaa muut. Rick, Jonathan ja Ardeth lähtevät Imhotepin perään Hamunaptraan. He löytävät faaraon aarteen, mutta Imhotepin papit hyökkäävät heidän kimppuunsa. Lopulta he löytävät Horuksen patsaan ja kirjan. He selviytyvät juuri ja juuri, kun Jonathan onnistuu lukemaan Kultaisen kirjan alun. Papit kääntyvät Imhotepiä vastaan ja tämä muuttuu kuolevaiseksi. Lopulta O'Connell surmaa hänet. Rick, Evelyn ja Jonathan pakenevat tuhoutuvasta kaupungista, ja Hamunaptra tuhoutuu lopullisesti.

Brendan Fraser  … Richard 'Rick' O'Connell  

 Rachel Weisz  … Evelyn Carnahan  

 John Hannah  … Jonathan Carnahan  

 Arnold Vosloo  … Ylipappi Imhotep  

 Kevin J. O'Connor  … Benny Gabor  

 Oded Fehr  … Ardeth Bay  

 Jonathan Hyde  … Dr. Allen Chamberlain  

 Erick Avari  … Dr. Terrence Bey  

 Bernard Fox  … Kapteeni Winston Havlock  

 Stephen Dunham  … Mr. Henderson  

 Corey Johnson  … Mr. Daniels  

 Tuc Watkins  … Mr. Burns  

 Omid Djalili  … Warden Gad Hassan  

 Aharon Ipalé  … Faarao Seti I  

 Patricia Velásquez  … Anck-su-namun  

 

----------------------------------------------------------------------------

 

Ultimate Edition MUUMIO (1999) - The Mummy

 

Ohjaaja: Stephen Sommers

K - 11

Kesto: 125min + ekstroja

---------------------------------------------------------------

 

Muumion paluu (2000) - The Mummy Returns

 

Ohjaaja: Stephen Sommers

K - 11

Kesto: 2h 5min

Muumion tekijöiltä tulee tämän vuoden paras toimintaseikkailu, joka tarjoaa huikeita erikoistehosteita ja tauotonta viihdettä. 

Ylipappi Imhotep (Arnold Vosloo) herää jälleen henkiin British Museumissa, vakaana tarkoituksena saavuttaa kuolemattomuus. Mutta muinaisen Egyptin synkimmät rituaalit vapauttavat maailmaan vieläkin pelottavamman voiman. Näiden voimien yhteentörmäys saattaa maailman kohtalon vaakalaudalle, ja O´Connelin pariskunta (Brendan Fraser ja Rachel Weisz) ryhtyy epätoivoiseen kamppailuun pelastaakseen maailman sanoinkuvaamattomalta pahuudelta.

Pääosissa: Brendan FraserRachel WeiszThe RockJohn HannahArnold Vosloo

hologrammikannet

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

12 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 17.3.2018 14:29

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.