Kuvaus

Vihollisen vesillä - Hostile Waters (1997) DVD

Venäjän ydinsukellusvene törmää amerikkalaisen kanssa ja syttyy palamaan länsivesillä, miehistöä kuolee, ydinkatastrofi on lähellä...

Sota toiminta katastrofi trilleri

  • Pääosissa Rutger Hauer, Martin Sheen, Max Von Sydow

Aikoja sitten loppuunmyyty suomijulkaisu

 

 

Tappavaa lastia kuljettava neuvostoliittolainen ydinkäyttöinen K-219-sukellusvene on suunnannut ydinkärkensä kohti Yhdysvaltoja. Kapteeni Britanov (Rutger Hauer) epäilee, että heitä seurataan, ja käskee tehdä vaarallisen 360 asteen käännöksen.

Venäläisten äkkikäännös sotkee amerikkalaisen sukellusvene Auroran laitteet ja sukellusveneet törmäävät. Törmäyksen aiheuttama valtava räjähdys vahingoittaa venäläisvenettä ja tuli riistäytyy irti, miehistöä kuolee, helvetti on valloillaan...

Auroran kippari (Martin Sheen) ja amerikkalaismiehistö pääsevät todistamaan harvinaista tapahtumaa, kun neuvostoliittolainen sukellusvene nousee pintaan länsimaisilla vesillä.

Samaan aikaan maailman lehdistö kokoontuu seuraamaan Reaganin ja Gorbatshovin ensitapaamista, mutta kukaan ei osaa aavistaa, kuinka lähellä ydinkatastrofi on...

 

Perustuu tositapahtumiin Kylmän sodan aikana. Tarinan mukaan Neuvostoliiton ydinsukellusvene K-219 kolaroi amerikkalaisen USS Augusta sukellusveneen kanssa Bermudan rannikon tuntumassa 3. lokakuuta 1986. Kaikenlaista sattuu ja tapahtuu, lähes kaikki kielletään - turma never happened.

Jälkipyykissä kapteeni Britanov erotetaan puolueen ja armeijan palveluksesta ja hän saa syytteet huolimattomuudesta, sabotaasista ja maanpetoksesta - ne tosin hylätään myöhemmin. Britanovin mukaan mitään kolaria jenkkiveneen kanssa ei koskaan tapahtunutkaan. Myös jenkit kieltävät kolarin. Kreml on ainoa taho kolarin kannalla.

Vihollisen vesillä -elokuvan 1997 teatterikierroksen jälkeen Britanov haastoi tuotantoyhtiö Warnerin oikeuteen nimensä/hahmonsa luvattomasta käytöstä ja tunariksi esittämisestä. Asiaa puitiin oikeudessa ja lopulta Britanoville määrättiin 100 000 dollaria kipu- ja toipumisrahoiksi.

Vuosia tapahtumien jälkeen Pohjois-Atlanti kuhisee ydinsukellusveneitä. Onnettomuuksissa mereen on uponnut kymmeniä ydinkärkiä ja useita reaktoreja. Siellä ne saavat lillua kaikessa rauhassa.

 

Ohjaus: David Drury (Unknown soldier)

Käsikirjoitus: Troy Kennedy-Martin (Kellyn sankarit, Red Heat, Pimeyden ytimessä)

Näyttelijät: Rutger Hauer (Gestapon vihollinen 1, Pako Sobiborista), Martin Sheen (Ilmestyskirja Nyt), Max Von Sydow (Manaaja), Colm Feore (Riddick, Thor), Rob Campell (Unforgiven Armoton), Harris Yulin (Scarface Arpinaama), Dominic Monaghan (TSH, Lost sarja), John Rothman (Gettysburg), Peter Guinness (Alien 3), Regina Taylor, Michael Attwell, Alexis Denisof, Garry Cooper, richard Graham, Joachim Assböck, Michael Shannon, Mark Chapman

 

Kesto: 93 min

Aluekoodi: R2 = eurooppa

Kuva: 1.85:1 anamorfinen laajakuva

Ääni: Englanti

Tekstitys: Suomi, ruotsi +3



 

Kunto: (lähes) uudenveroinen

 

Katso myös muut kohteeni: http://www.huuto.net/hakutulos/sellernro/1989369

Keräily/harvinaisuuksia yms

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 98 vrk 15 h 23 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9 € Sulkeutuu 98 vrk 15 h 23 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.