Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Eva Maria Chapman: Viktoria Mullova - Rakkaus ja musiikki

Gummerus 2013. Kovakantinen, 379 s.

Nuoruudessaan Viktoria Mullova oli neuvostojärjestelmän kirkas lupaus. Hän hätkähdytti maailmaa loikkaamalla KGB:n silmien alta Suomesta Ruotsiin ja sieltä suurlähetystön kautta Yhdysvaltoihin. Pakonsa aluksi hän jätti Stradivariuksen – sen saman jolla oli voittanut Tshaikovski-viulukilpailun – hotellin sängylle ja lähti suomalaisen toimittajan avustamana pakomatkalle, mukanaan vain jousi ja soittajanlahjansa.

Tässä kirjassa Mullova kertoo itse lapsuudestaan Neuvostoliitossa, loppuun asti vaarallisesta loikkauksestaan ja siitä kuinka hän loikattuaan joutui kasvamaan uuteen elämään. Hän jakoi pakolaisuuden tuomia tuskia toisten pakolaisten, Rudolf Nurejevin ja Mstsislav Rostropovitsin kanssa ja rakastui lopulta kapellimestari Claudio Abbadoon.

Mullovan loikkaustarina on jännittävä mutta tosi seikkailu, joka koskettaa suomalaisia ja muistuttaa meitä lähihistoriamme synkemmästä puolesta. Mutta se on ennen kaikkea henkilökohtainen kertomus ainutlaatuisesta ja tinkimättömästä taitelijasta, joka lopulta löytää rakkauden ja pääsee palaamaan synnyinmaahansa.
”Viktorialla olisi voinut olla säihkyvä, loikanneen tytön romanttiseen tarinaan perustuva teennäinen ura. Mutta hän on aivan liian hyvä muusikko tyytyäkseen siihen” Esa-Pekka Salonen kirjan aloittavassa lainauksessa.

 

Kirjan kunto on oikein hyvä.

 

 

 

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 25.3.2018 23:43

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.