Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. VILLE HAAPASALO. JUNAMATKA MOSKOVAAN. TOSITAPAHTUMIIN PERUSTUVA ROMAANI. Kauko Röyhkä - Juha Metso. 2017 Docendo. 256-sivuinen ndottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

VILLE HAAPASALO. JUNAMATKA MOSKOVAAN. TOSITAPAHTUMIIN PERUSTUVA ROMAANI (2017). Mustanmeren lomakaupunki vuonna 1992. Venäjä on kaoottisessa tilassa. Ryöstelevät joukkiot terrorisoivat maata. Viranomaisiin ei voi luottaa. Leningradin teatterikoulussa opiskelunsa aloittanut 20-vuotias Ville Haapasalo ajautuu uskomattoman junaryöstön jälkeen melkein kielitaidottomana, rahattomana ja passittomana Mustanmeren rantakaupunkiin. Miten hän selviytyy? Ketä hän kohtaa? Kuka hänet pelastaa? Villen fantastinen trippi nyt romaanin muodossa.

Kirjailija ja rockmuusikko Kauko Röyhkä kirjoitti Ville Haapasalon kanssa tämän romaanin. Valokuvaaja Juha Metso ikuisti kirjan sivuille rosoisia ja todellisia tilanteita. Hienojen kuvien kautta kirjan tarina saa toisen ulottuvuuden, eikä lukijan tarvitse kaikkea itse kuvittaa mieleensä, ja tämä onkin oikein loistava idea. Junamatka Moskovaan on kokonaisuutena hyvin ehyt ja kantava teos.

"Tarina on hurja, joku voisi sanoa, että uskomaton, kertojana on Haapasalo, mutta kun teksti etenee, niin esiin nousee - Kauko Röyhkän ääni. Röyhkä osaa kirjoittaa, teksti kulkee vaivattomasti, lauseet ovat selkeitä ja tarina etenee jouhevasti." - Helsingin Uutiset

 

2. Tauno Palo: KÄSI SYDÄMELLÄ. Toimittanut Aino Räty-Hämäläinen. 2008 Tammi (kahdeksas painos). Nidottu kirja, jossa on 179 tekstisivua ja 40 valokuvasivua, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Käsi sydämellä (1969) on Aino Räty-Hämäläisen toimittama elämäkerta, jossa suomalaisen näyttämön ja elokuvan kruunamaton kuningas Tauno Palo kertoo oman tarinansa rehtiin ja lämminsydämiseen tapaansa. Pääsemme mukaan niin lapsuudenkodin sopusointuiseen ilmapiiriin kuin uran alkuaikojen suuriin toiveisiin sekä pettymyksiin ja sitten suomalaisen elokuvan ja näyttämötaiteen historiaan vertaansa vailla olevaan menestykseen. Seuraamme Tauno Palon askeleita ensi rakkauden ja myöhempien kiintymysten vaiheilla. Palon omien kokemusten lisäksi kirja tulvii värikkäitä anekdootteja elokuvataiteemme varhaisajoilta. Kirja on runsaasti kuvitettu perhealbumista otetuin kuvin. Kirjan kahdeksas painos julkaistaan Tauno Palon syntymän 100-vuotisjuhlan kunniaksi.

Tauno Valdemar Palo (ent. Brännäs, 1908 Hämeenlinna – 1982 Helsinki) muutti 1912 perheensä mukana Helsinkiin.  Hän aloitti teatteriuransa Sörnäisten työväennäyttämöllä 1927 ja siirtyi 1932 Suomen Kansallisteatteriin, mistä jäi eläkkeelle 1973. Tauno Palon elokuvaura kesti 30 vuotta, vuoden 1931 Jääkärin morsiamen pääroolista Tulipunaiseen kyyhkyseen 1961. Väliin mahtui yli 60 elokuvatehtävää, mm. Vaimokkeen, Kulkurin valssin ja Rosvo-Roopen miespääosat. Yhdessä Ansa Ikosen kanssa Palo muodosti suositun valkokangasparin, joka teki yhdessä kaksitoista elokuvaa. Laulajana Tauno Palo levytti noin 85 sävellystä kahtena kautena, vuosina 1934–1951 ja 1967–1975. Tauno Palon kolme poikaa kahdesta avioliitosta, Sylvi Sakin ja Kirsti Ortolan kanssa, ovat hekin olleet näyttelijöitä.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 9 vrk 8 h 27 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 9 vrk 8 h 27 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.