Kuvaus

Harvinainen 1 litran Mensor-polttoainepumppu!!!

Retroaikana polttoaine lutkutettiin galvanoiduista 200 litran tynnyreistä kuvan Mensor-pumpulla. Tämä yksilö on harvinainen, sillä sen mittalasi on 1 ltr. (yleisesti 5 ltr.) Lisäksi lasi on ehjä! Tämmöisellä myytiin mm. valopetroolia, 1950-60 luvuilla mopobensaa ja 5 ltr:n lasilla myös bensiiniä ja moottoripetroolia (kts. kuva 5).

Pumppu on jokseenkin varmasti peräisin 1930-1940-luvuilta ja sen tausta on tarkasti tiedossa.  Toimi Nobel-Standard-tuotemerkin asemalla (Esso) ja on kaupalliseen käyttöön kruunattu viimeksi vuonna 1952. 

Avattu ja tarkastettu syyskuussa 2020, mutta ei ole tarkoituksella enempää puhdistettu. Kaikki osat toimivat, tiivisteet alkuperäisiä ja ehjiä. Materiaali messinkiä ja jonkinlaista messinkipronssivalua. Aidoissa pulteissa jopa plommireiät. Ostaja voi pohtia kiillottaako tämän peilinkultaiseksi vai jättääkö alkuperäiseen asuunsa. Patinaa löytyy ja valkoisia maalitäpliä on – se vain lisää aitoutta.

Myydään keräilyyn. Postituksesta, matkahuollosta tai noudosta kannattaa sopia erikseen (as. lukuun). Pakkaan hyvin.

Vinkki: kauan sitten työkaverit kiillottivat samanlaisen hienoksi, imuputki lyhennettiin ja koko hoito istutettiin jalopuun pätkään. Sisälle litra hyvää konjakkia (hups!, en yllytä...) ja pieni muki ketjulla kiinni. Siitä sitä sai omasta hanasta laskea mieleisensä määrän ”polttoainetta” – olihan siinä lahja tasavuotissynttäreille! Sopii alan miehillle ja naisille ja on taatusti erilainen kuin muut aaltomaljakot ym.

(Nyt museoesine, ei kruunattu - ei siis kaupalliseen jakelukäyttöön ennen kruunausta)

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 26 vrk 10 h 59 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

345 € Sulkeutuu 26 vrk 10 h 59 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.