Kuvaus

Virginia Woolf: Orlando: A biography

  • Grafton Books paperback edition 1985
  • englanninkielinen pokkari, 208 sivua
  • hyväkuntoinen

In her most exuberant, most fanciful novel, Woolf has created a character liberated from the restraints of time and sex. Born in the Elizabethan Age to wealth and position, Orlando is a young nobleman at the beginning of the story-and a modern woman three centuries later. A poetic masterpiece of the first rank.

Orlando on Woolfin tuotannon hauskin ja suosituin romaani, leikkimielinen ja vakava fantasia.

Orlando on Virginia Woolfin vuonna 1928 ilmestynyt romaani. Orlandoa pidettiin aikanaan kuvauksena Virginia Woolfin ystävästä Vita Sackville-Westistä. Myöhemmin sitä on tulkittu feministisenä tutkielmana sukupuolesta ja naiskirjailijoiden asemasta.

Romaani kertoo nuoren aatelismiehen Orlandon tarinan 1500-luvun lopulta 1900-luvun alkuun. Kertomuksen aikana sankari itse vanhenee vain 36-vuotiaaksi ja muttuu miehestä naiseksi. Orlandon elämän läpäiseviä teemoja ovat mm. hänen halunsa tulla kirjailijaksi, suhde luontoon ja kotipaikkaan niin maaseudulla kuin kaupungissa, sekä minuuden etsintä.

Teos on runsas ja nopeatahtinen ja koostuu monista aineksista: se yhdistää fantasiaa, historiankirjoitusta ja elämäkertaa, ja sitä on mahdollista lähestyä monista eri näkökulmista. Sitä pidetään usein Woolfin helpoimmin lähestyttävänä työnä, ehkä aiheensa ja parodisen tyylinsä vuoksi, ja myös Woolf itse piti sitä kevyempänä työnä vakavamman proosan välissä.

hakusanat: englantilainen kirjallisuus englantilaiset klassikot Englanti naiset naisen asema aateliset maaseutu luonto identiteetti kirjailijat naiskirjalilijat historialliset romaanit sukupuoli engelska klassiker kartanot English books

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

2 €
tai
Sulkeutuu 15 h 41 min 1 s

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

2 € Sulkeutuu 15 h 41 min 1 s

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.