Kuvaus

Esko Vuorisjärvi: Petsamon nikkeli kansainvälisessä politiikassa 1939-1944

Petsamo oli Suomen hallussa Tarton rauhasta 1920 vuoteen 1944. Vaikka Suomella oli ollut Jäämeren rannikkoon tietty nautintaoikeus jo 1700-luvulla, yhteudet Petsamoon olivat olleet varsin löyhät. 1920-luvulla Petsamosta löydettiin nikkeliä, ratkaisevan tärkeää seosmetallia sotavarusteluteollisuudelle ja alue alkoi saada kansainvälistä merkitystä.

Esko Viuorisjärven väitöskirja tutkii suurvaltojen taistelua Petsamon nikkelivaroista. Itsenäisen Suomen eniten kansainvälispoliittista ulottuvuutta saanutta tapahtumasarjaa. Se oli tärkeä elementti toisen maailmansodan  aikaisissa suomalais-neuvostoliittolaisissa ja suomalais-saksalaisissa suhteissa, samoin kuin Neuvostoliiton suhteissa Saksaan ja Englantiin.

Tutkimuksen lähdeaineisto on Suomen, Ruotsin, Saksan, Englannin ja Kanadan ulkoministeriöiden arkistoista; näkökulma oin kuitenkin selkeästi suomalainen.

1, p. 1990, Otava, 263 s. Kovakantine kirja kansineen on mielestäni TOSDELLA HYVÄKUNTOINEN KIRJASTOPOISTO MUOVITUKSINEEN JA LEIMOINEEN,

Postimaksut huutajalle

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

8 €
tai
Sulkeutuu 61 vrk 13 h 26 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 61 vrk 13 h 26 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.