Kuvaus

Hyväkuntoinen ( K3 + ) nide , Into 2016 , 671 sivua, 16 numeroimatonta kuvasivua , kuvitettu, karttoja , 21 cm

Nimeke: Työläisyhteiskunnan syntyminen Helsingin Pitkänsillan pohjoispuolelle / Heikki Waris.

Huomautus: Suurteos ilmestyy nyt vihdoin kokonaisena, sisältäen täydellisinä versioina vuonna 1932 ilmestyneen Wariksen väitöskirjan sekä teoksen toisen osan vuodelta 1934. Esipuheet ovat kirjoittaneet presidentti Tarja Halonen ja emeritusprofessori Jorma Sipilä.
Kannessa myös: Historian ja sosiaalipolitiikan klassikko.

" Vuonna 1905 Pitkänsillan pohjoispuolelle oli rakennettu köyhän väen asuinalue, ahtaita asuntoja ja terveydelle haitalliset olot, ja kaiken oli siunannut keisarillinen asetus vuonna 1856: ”pitää kaupungin ulkolinjain tykönä – – erillään muusta kaupungista hankittaman soveliaita tontteja, jotka – – ovat annettavat persoonille, jotka tahtovat pykätä huoneita pienemmästä avaruudesta, kun ne, mitkä muualla kaupungissa ovat luvalliset”. Ahtaimmin asuivat leipurikisällit,16 neliön pimeässä tilassa 12 ihmistä.

1930-luvun alussa julkaistu Heikki Wariksen merkittävä väitöskirja antaa kuvauksen Helsingin historian pimeästä puolesta. Se ei sisällä ”teoreettisia käsitteitä, diskurssia, paradigmaa tai kontekstia. Senkin vuoksi teos on sosiaalihistoriallinen ja -poliittinen klassikko”, kuten Ilkka Taipale on todennut. Uusintapainoksen esipuheen on kirjoittanut Kalliossa kasvanut presidentti Tarja Halonen.

Heikki Waris oli suomalaisen sosiaalipolitiikan grand old man, professori ja akateemikon arvonimen ansainnut tieteenharjoittaja. Hänen väitöskirjansa ilmestyi kahdessa osassa vuosina 1932 ja 1934. "

 

lue alempaa fennica-osuus , niin kirjan tiedot selviävät
 
Kuntoluokitus:  (K5=uusi, K4=erinomainen, K3=hyvä, K2=tyydyttävä, K1=kehno)
 
Voittajalle postituskulut; raha tililleni ja kirjapaketti / kirje postiin !

Muut kohteeni näet tästä linkistä!
 
Fennica-tiedot alla :

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 42 vrk 22 h 47 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

40 € Sulkeutuu 42 vrk 22 h 47 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.