Kuvaus

Wenzel Hagelstam ja Katja Hagelstam HETKI HELSINGISSÄ

Kustantajana on WSOY v. 2007 (2. painos), 318 sivua.

Kirja on kovakantinen ja varsin hyväkuntoinen (joitakin alleviivauksia ja kommentteja kirjasta löydetyistä virheellisistä teksteistä).

"Stadin sielua etsimässä

Matkailijoiden tietämys Helsingistä keskittyy lähinnä kaupungin keskustaan, mutta elämää kuhisevia asuinalueita löytyy myös idästä, lännestä ja pohjoisesta. Ja voiko ”paljasjalkainen helsinkiläinen” kutsua itseään todelliseksi stadilaiseksi, jollei ole perehtynyt kotikaupunkinsa kaikkiin puoliin?

Hetki Helsingissä tarjoaa tuttuja ja tuntemattomia näkymiä Itämeren rannalla välkehtivästä pääkaupungistamme: empirekeskustan uljasta pietarilaishenkeä, ainutlaatuista Suomenlinnaa, kahvintuoksuista Katajanokkaa, Eiran fiinejä fasadeja, Jätkäsaaren rujonkaunista telakka-arkkitehtuuria, Käpylän puutaloidylliä ja lumihuntuista Tapanilaa.

Teos innostaa myös tutustumaan Helsingin eri osien värikkääseen menneisyyteen perinteistä matkailukirjaa kauniimmalla ja monipuolisemmalla – yllättävälläkin – otteella.

”Tätä kirjaa tehdessämme emme ole pyrkineet pikkutarkkaan historian tallentamiseen vaan olemme halunneet keskittyä Helsinkiin sellaisena kuin sitä rakastamme.”


Ennakkotieto

Stadin sielua etsimässä

Hetki Helsingissä on satoja valokuvia sisältävä upea kuvateos pääkaupunkimme tunnetuista ja vielä tuntemattomista kohteista. Helsingin keskeisimpien kohteiden lisäksi tekijät esittelevät persoonallisia helsinkiläisiä sisäpihoja ja vievät lukijansa kaupungin sivukujille ja kantakaupunkia kaukaisempiin kortteleihin, muun muassa Herttoniemeen ja Lauttasaareen sekä Helsingin edustan saariin.

Wenzel Hagelstamin asiantunteva tarinointi innostaa tutustumaan Itämeren rannalla välkehtivän pääkaupunkimme eri osien historiaan. Katja Hagelstamin valokuvat täydentävät ja kuvittavat tekstiä konventionaalista matkailukirjaa kauniimmalla ja monipuolisemmalla – yllättävälläkin – otteella. Lisäksi teoksen avaa tiivis kuvaus pääkaupungin historiasta.

Teos on suunnattu niin helsinkiläisille kuin kaupungissa vieraileville turisteille. Kirjan on toimittanut Roosa Toivonen, ja näyttävästä ulkoasusta sekä taitosta vastaa graafinen suunnittelija Piëtke Visser."

Ostajalle postikulut tai nouto Helsingissä (Lauttasaari).

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 95 vrk 1 h 13 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 95 vrk 1 h 13 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.