Kuvaus

Laminoitu kirjastopoisto

Näkymättömät ihmiset
Jalava 1993
mustavalkoinen
110 sivua
alkuteos: Invisible People (1992)

Tarinat:
Turvapaikka -- (32 s.)
Voima -- (40 s.)
Kaksintaistelu -- (32 s.)

takakansiteksti:
Minua kaupungin kaduilla ympäröivien ihmisten nimettömyys on askarruttanut mieltäni nuoruuteni varhaisista päivistä lukien. Suurkaupunkilaisten välinpitämättömyys toisiaan kohtaan tuntui ristiriitaiselta sen yleisesti hyväksytyn ajatuksen rinnalla, että kaupungit luotiin ihmisten turvallisuuden vuoksi.

Todellakin, mitä enemmän aikaa vietin kaduilla sitä selvemmin havaitsin, kuinka huomaamattomia ohitseni virtaavat ihmiset olivat. Kasvaessani hyväksyin tämän normaalina, suurkaupungin elämään kuuluvana ilmiönä. Vasta vuosien päästä minulle valkeni, miten laajalle tämä raaka todellisuus oli levinnyt ja kuinka ihmiset usein hyväksyvät, jopa toivottavat tervetulleeksi, näkymättömyyden keinona selviytyä kaupunkielämän vaaroista.

Pincus, "Turvapaikan" päähenkilö, on kooste monesta, joka lähes huomaamatta on kulkenut ohitseni.

Sijoitin hänen tarinansa 1930-luvulle, koska se oli aikaa, jolloin elämä tuntui yksinkertaisemmalta ja kaupunkielämän virtaukset helpommilta määritellä.

Vuosien vieriminen ja nykyaikaisen yhteiskunnallisen koneiston kasvu ei ole juuri muuttanut asioiden tilaa. Tänään, enemmän kuin koskaan, näkymättömät ihmiset yhä asuttavat kaupunkiamme.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
Sulkeutuu 9 vrk 5 h 56 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 9 vrk 5 h 56 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.