Tuote on myyty käyttäjälle ldvorkind hintaan 6,20 €

Kuvaus

Esittely TM tutustuu 1977/7.

Manual focus 35mm rangefinder camera released by Yashica in 1975. It is similar to the Electro series but targeted more at amateurs. It requires the same battery adapter as the Electro 35. Metal and plastic body available in black & silver.
Huudossa oleva kohde täysin musta. Runko osin mustalla nahkajäljitelmämuovilla peitettyä, osittain mustaksi maalattua alumiinia.

The lens is a fixed Yashinon 45/2.8 (5 elements in 4 groups) which focuses from about 1m to infinity and takes 55mm filters. The aperture priority exposure system is measured by a CdS meter above the lens (Top-Eye) was innovative and allows the use of filters and needs no compensation for them. Ths shutter is and electronic-controlled step-less leaf shutter with speeds from 1/500 sec. to about 2 sec. Two LEDs on the top of the body indicate slow speed (under 1/30) and over-exposure.

Flash-sync is possible in X-mode with a lever in the body, which sets the shutter to 1/30 (Manual) or Auto fill flash.

Film type: 135 (35 mm)
Lens: Yashica 45mm f2.8 Yashinon (4 elements, 3 groups)
Lens is a fixed Yashinon 45/2.8 (5 elements in 4 groups)
Filtteri kierteellä 55 mm
Varjostin 57 mm slip-on
Minimum focus distance: 1m
Shutter: Electronic copal leaf, 4s-1/500th (flash: 1/30)
ISO range: 25 - 800

Sarjanumero 78013028. Filmikotelon takakannessa merkintä TUFO.

Kamerassa ei ole varsinaisesti käytön jälkeä mutta on jopa selkeitä vikoja ja vaurioita. Kaikki numerot ja symbolit kamerassa ja objektiivissa kuin uudet. Jää tunnelma että kamera on elänyt lyhyen mutta kiihkeän uran työelämässä paparazzina. Laukaisu ollut kovassa käytössä ja paristoa on vaihdettu tiuhaan, paristo vielä kamerassa. Kuvaaja ei ole työkaluaan säälinyt koska saa joka vuosi pomoltaan uuden mallin.

Objektiivissa kaikki säädöt vaikuttaa toimivan. Viivelaukaisin toimii. Zoomaus zoomaa.
Objektiivin linssi puhdas ja naarmuton.
Filmikotelon kannen avaus/lukitus kunnossa. Filmikotelon sisältä siisti, hyvä.

Etsimen etulasi rikki. Etsimen näkymät muutoin puhtaat ja pölyttömät.
Virittää ja laukaisee mutta suljin jää joskus auki, viritinvivun heiluttelu vaikuttaa, sulkee sulkimen. Tähän voi liittyä kameran kehittynyt automatiikka eli tarvii pariston toimiakseen oikein. Kamerassa on myös Shutter Lock Ring, jotenkin vaikuttaa, ehkä vikaantunut.
Laukaisunapin ympärillä vahvaa kulumisjälkeä.

Paristo on mutta tyhjä. Varta V164PX 5,6 V Mercury. Sormipariston mallinen. Nappiparisto sovitin D357H, alkuperäistä paristomallia ei enää saatavissa.
The MG-1 uses a 5.6V mercury battery (Mallory PX32, Eveready E164 or equivalent) which are now banned but can be replaced with 4LR44 batteries and an adapter.

Paristokotelo siisti, hapettumia ei ole. Jousen jousto vahva. Paristokotelon kansi toimii niin kuin pitääkin ja pysyy varmasti kiinni, "pitkällä kierteellä", kannen kolikkoura vahvasti kulunut.

Valokuvausta filmirullan kanssa ei ole kokeiltu.

Kamerassa kiinnitykset hihnalle, kaulahihna mustaa muovia on.

Mukana tulee alkuperäinen valmiuskotelo mustaa muovia, näyttää nahalta. Kunto tyydyttävän heikko mutta täysin ehjä. Kiinnitykset hihnalle ei ole. Tyylikäs näkyvä kromattu Yashica-logo.

Käyttöohjetta ei ole.
Manuaali: https://butkus.org/chinon/yashica/yashica_mg-1/yashica_mg-1-splash.htm

Kamera on enemmän projektikohde. Harrastajalle voi olla mahdollista että saa tämän restauroitua uuteen kukoistukseen. Kuitenkin aikansa huipputuote. Hankkia varaosat rikkoutuneiden etsimen ja laukaisukoneiston tilalle koska on kuitenkin muutoin ulkoisesti erittäin siisti ja kulumaton.

filmivalokuvaus filmikamera vintagekamera kinokamera kinofilmikamera

Kameran mitat
Korkeus 9,2 cm
Leveys 15,2 cm
Paksuus 7,3 cm
Paino 683 g

Toimitus onnistuu Matkahuollon, Postin ja R-kioskin kautta. Pakkausmateriaalit, pakkaaminen, kuljetus operaattorin toimipisteelle ja operaattorin kuljetusmaksu; toimituskulut yhteensä 10 e.
Mahdollista että yhdistelen huutoja samaan pakettiin.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
6,20 €
Ilmoitus on sulkeutunut 15.5.2024 21:36
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.