Kuvaus

Joel Bakan - Yhtiö - sairaalloinen voiton ja vallan tavoittelu

Art House oy 2010

Millainen maailma olisi, jos sen johtajat olisivat mielisairaita? 

Maailman vaikutusvaltaisin instituutioiden laji, osakeyhtiöt, on kaikkien järjellisten mittareiden valossa toivottomasti ja lopullisesti tullut hulluksi. Osakeyhtiö valehtelee, varastaa, tappaa ilman epäröintiä, mikäli näin toimiminen palvelee osakkeenomistajien intressejä. Se tottelee lakeja vain, jos rikoksesta aiheutuvat kustannukset ylittävät tavoiteltavan voiton. Yrityksen sosiaalinen vastuu on mahdotonta, paitsi kun se perustuu teennäisyyteen. 

Diagnoosina ja hoito-ohjelmana tämä teos on olennaista luettavaa niille, jotka haluavat ymmärtää modernin bisnesmaailman toimintaa. Perustuen osakeyhtiön lakien varaan rakentuvan luonteen tarkkaan selvitykseen tämä teos tarjoaa kaunistelemattoman ja huolellisen kuvauksen maailmasta sellaisena kuin se on - ei sellaisena kuin yrityksen pr-osasto haluaisi meidän uskovan. Vaikka miljardien dollareiden teollisuus yrittää uskotella muuta, meitä ympäröivät osakeyhtiöt eivät ole ystäviämme. Vaikka ne voivat olla lumoavia ja vakuuttavia, ne eivät koskaan pysty näkemään meitä muuna kuin hyödynnettävinä resursseina. Tämä on todellinen maailma eikä tieteiskertomusta, ja kysymys on todellakin meistä tai niistä.

 

 

Asiasanat: osakeyhtiöt yhtiöt pörssiyhtiöt yritykset suuryrityksetyritystoiminta liiketoiminta liike-elämä yrityskulttuuri moraali etiikkayritysetiikka yhteiskuntavastuu korruptio voitot valta 
Tuoteryhmä: Suomalaiset kirjat > Yhteiskunta > Taloustiede. Kansantaloustiede

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 63 vrk 16 h 33 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

12 € Sulkeutuu 63 vrk 16 h 33 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.