Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Rowena Farre: YSTÄVÄNI LORA. Kuvittanut Raymond Sheppard. 1958 Tammi. 196-sivuinen sidottu kirja, kansissa pientä kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, kannen ja esilehden väliselle tyhjälle lehdelle kirjoitettu ”S:lle jouluna 1967 isä”, ei muita merkintöjä, ei kansipaperia.

Ystäväni Lora (1958; Seal Morning 1957) on viehättävä eläintarina kirjailijattaren vuosista Pohjois-Skotlannin karuilla seuduilla 1930-luvulla. Kirja kertoo jylhistä vuorista, järvistä, suurista upottavista soista ja äkillisistä, kaiken peittävistä sumuista. Kertoja vietti seitsemän vuotta erakkoelämää tätinsä Miriamin kanssa pienessä, alkeellisessa mökissä Skotlannin autiolla ylänkömaalla. Kymmenvuotias Rowena vei jo muuttaessaan mukanaan muutamia hoidokkeja, joista muodostui näiden kahden eläinrakkaan erakon eläinperheen alku. Keskeisen aseman tässä alati kasvavassa perheessä anasti itselleen Loraksi nimetty hylkeenpoikanen, älykäs ja oppimishaluinen, mutta myös erittäin hemmoteltu veitikka. Lora ei kuitenkaan ollut ainoa huvittavien ja harmittavien kommelluksien aiheuttaja, kesyt saukot Hans ja Greta, Cuthbert-niminen orava, poni ja vuohet ja lukuisat muut perheenjäsenet pitivät huolta siitä, että aina oli jotakin tapahtumassa....

Rowena Farre (oik. Daphne Lois Macready, 1922 Lontoo – 1979 Canterbury) oli brittiläinen kirjailija. Hän asui lapsena Miriam-tätinsä luona Keski-Englannissa. Hänen ollessaan kymmenvuotias täti päätti luopua opettajan-urastaan ja palata synnyinmaahansa Skotlantiin. He muuttivat kaukaiselle eristetylle seudulle Sutherlandissa, missä asuivat seitsemän vuotta. Rowena Farren näistä vuosista kirjoittamasta omaelämäkerrallisesta teoksesta Seal Morning (1957; Ystäväni Lora 1958) tuli suosittu: se on käännetty useille eri kielille ja sen pohjalta on tehty elokuva (1986). Rowena Farre on julkaissut myös teokset A Time from the World (1962), joka kuvaa hänen elämäänsä mustalaisten parissa, ja The Beckoning Land (1963), joka kuvaa hänen pyhiinvaellusmatkaansa Ceyloniin ja Intiaan.

 

2. Margaret A. Stanger: YSTÄVÄMME ROBERT. Suomentanut Eeva Heikkinen. 1967 Weilin+Göös. 150-sivuinen sidottu kangaskantinen kirja, ehjä ja siisti, joillakin sivuilla ja kansien sisäpuolella lapsen tekemää kuivatäytekynäviivaa, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä, ei kansipaperia.

Ystävämme Robert (1967; That Quail, Robert 1966) on kokonaisen kansakunnan – amerikkalaiset – valloittanut kirja pienestä linnusta, viiriäisestä, joka halusi olla mieluummin ihmisten kuin muiden viiriäisten seurassa. Amerikkalainen bestseller ja klassikoksi muodostunut teos on käännetty lukuisille eri kielille. Cape Codissa, Orleansissa, asuva tohtori Thomas Kienzle löysi kesäkuussa 1962 ruusutarhan takana olevasta korkeasta ruohikosta viiriäisen pesän. Heinäkuun 11. päivänä hän havaitsi ruohikossa viiriäisparin ja kaksitoista poikasta. Ruohon reunassa oli vielä kaksi munaa, joista toinen oli pahasti rikkoutunut ja toinen täysin eheä. Ehjä lumivalkoinen, noin tuuman pituinen muna vietiin sisälle ja sitä lämmittämään asetettiin lukulamppu. Kolmen päivän kuluttua Tommy ja Mildred kuulivat vähäistä piipitystä ja näkivät lattialla linnun, jonka vartalo pörhistyi saksanpähkinän kokoiseksi. Kuoriutunut poikanen oli löytänyt ensimmäiset elävät olennot, joiden kanssa se sattui osumaan yhteen – kaksi ihmistä. Viiriäinen, joka sai nimen Robert, oli kolmen vuoden ajan ihmisperheen jäsen.

”Jos mielestäsi viiriäinen ei ole henkilö, teknisesti ottaen olen samaa mieltä, mutta totean, että Robertin tapaus muodostaa poikkeuksen."  – The Chicago Tribune

Margaret A. Stanger on syntynyt Cape Cod Falmouthissa, Massachusettsissa Yhdysvalloissa. Hän opiskeli lakia Columbian yliopistossa, mutta valmistui Bostonin lastensairaalassa sairaanhoitajaksi.  Hän palasi Cape Codiin Orleansiin, jossa hänestä tuli yksi Robertin läheisiä ystäviä. Yhdysvalloissa hänen teoksensa That Quail, Robert (1966; Ystävämme Robert 1967) on ilmestynyt piirroskuvituksella varustettuna; kuvittaja Cathy Baldwin oli Robertin toinen ystävä ja naapuri.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 68 vrk 11 h 29 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

3 € Sulkeutuu 68 vrk 11 h 29 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.