Tuote on myyty käyttäjälle Hannu1974 hintaan 30 €

Kuvaus

Paketillinen YUP -orkesterin tuotantoa. Ja paketti sisältää seuraavat äänitteet:

Albumit
Toppatakkeja ja Toledon terästä  (1994)
Homo sapiens  (1994)
Yövieraat  (1996)
Outo elämä  (1998)
Normaalien maihinnousu  (1999)
Lauluja metsästä  (2001)
Leppymättömät  (2003)
Keppijumppaa  (2005)
Vapauden kaupungit  (2008)

Minialbumit (Ep:t)
Me viihdytämme teitä (1999)
Minä en tiedä mitään (2005)
Maailmannäyttely (2008)

Singlet
Meitä odotellaan mullan alla (1999)

Kokoelmat
1990–1992 (1992), sisältää EP:t Turpasauna ja Julmasti juhlallista, LP:n Huuda harkiten sekä singlen Daavidin fuzz / Paratiisin sahakielet
Hajota ja hallitse 1993–2001 (2001)
Helppoa kuunneltavaa (2004)

Levyt hyväkuntoisia (kahdessa cd:ssä pari mitätöntä jälkeä, jotka eivät vaikuta kuunteluun).

Ei irtomyyntiä, vaan koko revohka samassa paketissa.

YUP


Toiminnassa     1987–2009, 2024–
Tyylilaji     progressiivinen rock, hardcore punk (varhainen), progepunk, rock
Kotipaikka     Savonlinna (perustettu)
Laulukieli     suomi (ennen)

Jäsenet     
Valtteri Tynkkynen, basso
Jussi Hyyrynen, kitara
Petri Tiainen, koskettimet
Janne Mannonen, rummut
Entiset jäsenet     
Jarkko Martikainen, laulu, kitara (1987–2009)
Tommi Kärkkäinen, koskettimet (1992–1994)


YUP (Yhdistyneet Urbaanit Puoskarit, alun perin Y.U.P., Young Urban Perverts) on suomalainen Savonlinnassa vuonna 1987 perustettu rockmusiikkia soittava yhtye. Yhtyeen jäseniä kutsutaan joskus Puoskareiksi. YUP ilmoitti kotisivuillaan vuoden 2009 alussa jäävänsä määrittelemättömän pituiselle tauolle. Yhtyeen musiikissa ominaisia piirteitä ovat muun muassa laulaja Jarkko Martikaisen omaleimainen ääni, sanoitukset ja soitannan muuttuminen nopeasti esimerkiksi hardcoresta kansanlaulutasollekenen mukaan?.

Yhtye sai alkunsa Savonlinnan Taidelukion opiskelijoista vuonna 1987 ja soitti alkuvuosinaan edistykselliseksi hardcore punkiksi luokiteltavaa musiikkia englanninkielisillä sanoituksilla. Alun perin yhtyeeseen kuuluivat Jarkko Martikainen (kitara, laulu), Valtteri Tynkkynen (bassokitara) ja Jussi Hyyrynen (rummut). Yhtye on tullut tunnetuksi paitsi omaperäisen musiikkinsa, myös sanoitustensa osalta. Kappaleiden sanoituksista vastaava Jarkko Martikainen onkin nostettu samaan vertaisryhmään muiden suurten suomalaisten rock-sanoittajien kanssa. Sävellystyöstä vastaa Martikaisen lisäksi pääasiassa Tynkkynen, mutta myös Tiainen ja Hyyrynen ovat säveltäneet joitain kappaleita.lähde?

Vuonna 1990 julkaistun Turpasauna-ep:n myötä kieli muuttui suomeksi ja musiikillinen ilmaisu mutkistui. Musiikki oli jazzcore-tyylistä ja Dead Kennedys -vaikutteista. Piakkoin yhtyeeseen liittyi myös neljäs jäsen, kosketinsoittaja Tommi Kärkkäinen, sillä Puoskareiden moninaisten ideoitten toteuttamiseen vaadittiin useampia soittajia. Vuonna 1992 julkaistulla singlellä Daavidin Fuzz/Paratiisin Sahakielet oli yhtyeen miehitys jälleen muuttunut: Jussi Hyyrynen oli siirtynyt soittamaan kitaraa, ja uudeksi rumpaliksi oli pestattu Janne Mannonen. YUP:n nykymuoto on peräisin vuodelta 1994, jolloin kosketinsoittajaksi vaihtui levyn Toppatakkeja ja Toledon terästä jälkeen Petri Tiainen Tommi Kärkkäisen ryhdyttyä klassisen musiikin säveltäjäksi.lähde?

Yhtye julkaisi 25.11.2004 nuottikirjan ja DVD:n tuotoksistaan.

Loppuvuodesta 2007 yhtye aloitti uuden albuminsa äänitykset. Vapauden kaupungit -albumi julkaistiin 21. toukokuuta 2008. Siitä julkaistiin myös minilevy Maailmannäyttely. Se sisältää kaksi uutta kappaletta sekä musiikkivideon.

Yhtye ilmoitti 2.1.2009 jäävänsä määrittelemättömän pituiselle tauolle. Yhtyeen jäsenet aikovat keskittyä muun muassa muihin musiikkiprojekteihinsa.

Like julkaisi helmikuussa 2017 Hippo Taatilan kirjoittaman historiikin YUP: Helppoa muisteltavaa.

Yhtye teki paluun vuonna 2024 ilman Jarkko Martikaista ja nimellä YUP Instrumental. Yhtye julkaisee studioalbumin ”Opus 1” 26. huhtikuuta 2024.

YUP tekee paluun instrumentaaliyhtyeenä: Uusi kappale ”Rähinää, höyheniä” kuunneltavissa

Yksi 1990-2000-luvun alun merkittävimmistä rock-yhtyeistämme, YUP, palaa instrumentaaliyhtyeenä. Tuottelias rock-kokoonpano vaikutti aktiiviaikanaan merkittävästi Suomen musiikilliseen ympäristöön omaleimaisella ja monipuolisella sävelmaailmallaan sekä solisti Jarkko Martikaisen sanoituksilla ja lauluäänellä. Vaikutteita yhtye otti muun muassa punkista, jazzista, kansanmusiikista ja progressiivisesta rockista. YUP Instrumental julkaisee uuden singlensä ”Rähinää, höyheniä” digitaalisesti tänään Kaskelotti Records -levymerkillä. Kappale on kuultavissa suoratoistopalveluissa tästä päivästä lähtien.

Yhtye julkaisee ensimmäisen studiolevynsä 26. päivänä huhtikuuta 2024. Nimeä ”Opus 1” kantavalla levyllä esiintyy myös vierailevia soittajia. Niistä ja tulevista keikoista tiedotetaan erikseen.

YUP jäi ennaltamäärittelemättömälle tauolle vuonna 2009, jolloin sen jäsenet olivat jo vähitellen siirtyneet kohtia omia, musiikillisesti erityyppisiä projekteitaan. YUP Instrumental jatkaa nyt YUP:n taiteellisesti kunnianhimoista ilmaisua keskittymällä instrumentaalimusiikkiin. Sävellystyöstä on vastannut bassokitaristi Valtteri Tynkkynen, ja hänen lisäkseen yhtyeessä soittavat kitaristi Jussi Hyyrynen, rumpali Janne Mannonen ja kosketinsoittaja Petri Tiainen.

Projektin taustalla oli Jussi Hyyrysen Valtteri Tynkkyselle esittämä pyyntö säveltää uutta musiikkia. Valtteri on keskittynyt viime vuodet Etsivä-nuorisotyöhön ja Jussi toimii puolestaan päätoimisena päivystyslääkärinä, mutta soittaa sen ohessa omassa Wöyh!-progeyhtyeessään, jolle hän myös säveltää biisejä. Taiteen tekeminen yhdessä oli kuitenkin Valtterin sanoin jälleen “oudon innostavaa”, varsinkin, kun Jussin tilaus oli tehdä pidäkkeettömästi omannäköistä musiikkia.

Valtteri kertoo biisien synnystä seuraavaa: “Instrumentaalimusiikki on ollut itselleni aina erittäin tärkeää. Mike Oldfield, Pekka Pohjola ja Anssi Tikanmäki ovat vaikuttaneet omiin tekemisiini aina varsin vahvasti ja nämä vaikutteet ovat olleet varmasti kuultavissa myös kaikessa YUP:lle säveltämässäni musiikissa. Tokihan vokaalimusiikki on ollut itselleni aina tärkeätä myös, mutta instrumentaalinen kerronta stimuloi tyystin eri tavalla mielikuvitusta. Kuulijallahan on eri lailla vapaat kädet kuvittaa musiikkia omassa mielessään.”

Kappaleiden teemoja hän avaa seuraavasti: “Biisit ovat saaneet varsin vaihtelevista tunnelmista alkunsa, sillä maailma on myllertänyt säveltäjän sielunmaisemaa monella eri tavalla ja tasolla 20-luvun alusta lähtien. Rumaa ja kaunista.” Tästä kertoo uusi single, ”Rähinää ja höyheniä”.

”Opus 1” on äänitetty syksyllä 23 Jaba-studiolla Hankasalmella Kuuhankaveden äärellä. Äänittäjänä toimi Samuli Erkkilä ja levyn on miksannut Riku Mattila. Levy julkaistaan erikoisvinyylinä ja digitaalisesti. Sen julkaisee Kaskelotti Records ja jakelee Playground Music.

 

 

 

 

 

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Hinta nyt:
30 €
Ilmoitus on sulkeutunut 8.4.2024 13:40
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.