Kuvaus

Anatoli Gordijenko : Kuoleman divisioona

8.painos 2013

Kovakantinen, siisti ja hyvä kunto

Postitse + 2.5 Eur 2.luokan kirjeenä tarvittaessa 

Tämä ainutlaatuinen dokumenttiromaani kuvaa yhtä talvisodan kauhistuttavinta vaihetta. Kunniamerkeillä palkittu puna-armeijan 18. jalkaväkidivisioona ja sille alistettu 34. kevyt hyökkäysvaunuprikaati oli sodan sytyttyä 30. marraskuuta 1939 parissa viikossa saavuttanut Suomen alueella olevan maantien Käsnäselästä Lemettiin. Joulukuun 28. päivänä suomalaiset joukot piirittivät koko divisioonan, pirstoivat sen yhdeksäksi erilliseksi motiksi ja alkoivat tuhota sitä vähitellen. Sitä auttoivat neljänkymmenen asteen pakkaset ja hirveä nälänhätä.

Kolme kuukautta jatkuivat taistelut, kärsimykset ja hidas kuolema. Apua ei saatu. Divisioona oli tuomittu tuhoutumaan, mutta puna-armeijan ylipäällystö ei antanut lupaa läpimurtoon. Vihdoin 28. helmikuuta lupa saatiin, mutta omien luokse pääsi vain noin 1.000 miestä ja naista. Olettamusten mukaan moteissa tuhoutui yli 15.000 puna-armeijan sotilasta. Divisioonan komentaja G. F. Kondrashov teloitettiin.

Anatoli Gordijenkon teos perustuu divisioonassa palvelleen sotakirjeenvaihtaja, politrukki N. I. Klimovin päiväkirjaan. Päästyään vapaaksi piirityksestä tämä ei pystynyt kirjoittamaan eikä puhumaan kokemuksistaan. Se oli kiellettyä ja vaarallista!

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

6 €
Sulkeutuu 98 vrk 10 h 46 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6 € Sulkeutuu 98 vrk 10 h 46 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.