Kuvaus

Rakkauden selitys on nuoren saksalaisen tiedetoimittajan tutkimusmatka tieteen käsitykseen rakastumisesta, rakkaudesta, intohimosta, parisuhteen ongelmista ja niiden ratkomisesta. Bas Kast on kerännyt  kirjaansa uusimmat psykologiset, lääketieteelliset, käyttäytymistieteelliset ja neurofysiologiset tutkimustulokset maailman kauneimmasta tunteesta, rakkaudesta. Kast selvittää kirjassaan rakkauden logiikkaa ja tuo meidät askeleen lähemmäksi Suurinta onnea. Ajattelin tuolloin, ettei maailmassa ole ketään, joka olisi yhtä rakastunut kuin minä. Olin opiskelija, 21-vuotias, ja hänen nimensä oli Evelyn. Epätoivossani aloin lukea Goethen Wertheriä, Stendhalia, Tolstoita... Minä luin. Rakkausromaaneja, runoja, kirjeenvaihtoja. Imin kirjallisuutta kuin mielipuoli, jotta en olisi yksin tunteideni kanssa. Ja kirjailijoiden kuvaukset toimivat kuin suurennuslasi. Minusta tuntui, että kykenin siten ymmärtämään tunteitani Evelyniä kohtaan selkeämmin... 

Mikä minulta puuttui, oli rakkauden käyttöohje. Miksi rakastumme? Mikä tekee meistä viehättäviä? Kuinka vietellään? Mikä on onnellisten parien salaisuus? Täydentävätkö vastakohdat toisiaan? Onko mustasukkaisuus vahingollista? Miksi jotkut suhteet eivät vain toimi?
Muun muassa näihin kysymyksiin Kast vastaa uusimpien tieteellisten tutkimustulosten avulla. Vaikka rakkauden mysteeri tuskin koskaan täysin selviää, on silti mahdollista havaita tiettyjä piirteitä, joiden mukaan rakkaussuhteet joko onnistuvat tai kuihtuvat.

Vuosi: 2005
Sivuja: 223
Suomentanut: Sari-Anne Ahvonen

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 55 vrk 19 h 49 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

6,90 € Sulkeutuu 55 vrk 19 h 49 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.