Kuvaus

Miikka Pyykkönen & Ilkka Kauppinen (toim.): 1900-luvun ranskalainen yhteiskuntateoria

Filosofiaa, sosiologiaa ja antropologiaa – strukturalismia, psykoanalyysia, eksistentialismia, situationismia, poststrukturalismia!

Yhteiskuntateoria on länsimainen – tarkemmin sanottuna eurooppalainen – keksintö. Vaikka yhteiskuntatieteellinen tutkimus on sittemmin levinnyt koko maailmaan, on Eurooppa – erityisesti Ranska, Saksa ja Iso-Britannia – Pohjois-Amerikan rinnalla yhä vahvin yhteiskunnallisen tiedon tuottaja.

1900-luvun ranskalainen yhteiskuntateoria esittelee kattavasti keskeisimmät ranskalaiset teoreetikot ja teoreettiset suuntaukset. Mukana ovat tunnetut Marcel Mauss, Simone de Beauvoir, Jean-Paul Sartre, Claude Lévi-Strauss, Louis Althusser, Pierre Bourdieu, Émile Durkheim ja Michel Foucault mutta myös tuntemattomampia ajattelijoita.

Kirja tarjoaa asiantuntevan ja lukijaystävällisen katsauksen keskeisimpiin ranskalaisteoreetikoihin ja heidän yhteiskuntateorioihinsa.

”Yhteiskuntateoreetikon työssä ei olisi paljoa mieltä ellei hän pyrkisi teoriansa vakuuttavuuden ja sisäisen kauneuden lisäksi myös siihen, että jokin varteenotettava yleisö tutustuu teoriaan ja keskustelee siitä.” Risto Heiskala

Toimittajat

Miikka Pyykkönen on sosiologian dosentti Helsingin yliopistossa. Hän työskentelee yliopistonlehtorina Jyväskylän yliopistossa kulttuuripolitiikan maisteriohjelmassa.
Ilkka Kauppinen on taloussosiologian dosentti Jyväskylän yliopistossa, jossa hän työskentelee yliopistonlehtorina. Lisäksi hän on Georgian yliopiston (USA) Korkeakoulutuksen Instituutin tutkija.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 62 vrk 8 h 26 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

33 € Sulkeutuu 62 vrk 8 h 26 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.