Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Uskomaton, uniikki alkuperäistöiden kokoelma - yli 2600 kappaletta vesiväri, lyijykynä ja guassi -tekniikalla toteutettuja henkilö- ja eläinhahmoja (karikatyyri, piirroshahmo, sarjakuvahahmo, piirroshahmo). Koko tyypillisesti noin 25x30 mm, osa vähän isompia noin 30x30 mm. Jokikinen kuva piirretty ja maalattu käsin. Liimattu 3 työn liuskoina vanhaan vihkoon.

Työt ajoitettu 1960-70 -lukujen taitteeseen muutamista yksityiskohdista mutta ilmiselvästi osa (ehkä noin 100 kpl) on vanhempia, 1950-luvun puolelta. Sen näkee mm. ruskettuneesta ruutupaperiliuskasta, johon työt on liimattu.

Aiheina on linnut, kasvit ja kalat - yksi vihko 342 kuvaa. Muissa kuudessa (joista yksi paksumpi) vihkossa on maailman kaikki ammatit, jotka voit kuvitella sotilaasta viinanpolttajaan, operettitähdestä opettajaan, puoluepampusta opiskelijaan, papista viinatrokariin, liikennelentäjästä tukkirekkakuskiin - ja kaikki siltä väliltä. Useissa kuvissa näkyy Suomen lippu sekä liikennelentokoneissa että rahtilaivoissa suomalaiset värit/tunnukset. Viimeksi löytyneissä kahdessa vihkossa on paljon olympia kenttäurheilulajeja kuvaavia aiheita. Tiedossa on nyt myös, että työt tehnyt taiteilija on ollut Hufvudstadsbladet (HBL, Höblä) -päivälehden sarjakuva / pilapiirtäjä.

.........

Edit: löytyi vielä kaksi vihkollista lisää näitä kuvia (642 originaali maalausta) lisää. Samalla varmistui, että taiteilija työskenteli Hufvudstadbladet -päivälehdessä. Lisäksi löytyi sivu painetusta julkaisusta (kirja?), jossa on kolme kuvaa, jotka esittävät mahdollisesti taiteilijan perhettä eri askareissa (Gun i svampskogen, Upi klipper gräsmattan och Suvi dukar middagsbordet). Vihkoja siis yhteensä nyt 7 kpl ja kuvia yli 2600 kappaletta. Lisäksi löytyi mahdollinen nimivihje taiteilijasta - nimi Palander.

........


Vastaavaan, uniikeista miniatyyri taideteoksista koostuvaan kokoelmaan et törmää varmasti koskaan. Tässä sellainen harvinaisuus on tarjolla.

Myydään kokonaisuutena (= kaikki 7 vihkoa) 

Meillä ei polteta tai ole lemmikkejä.

Nouto Espoosta turvallisesti ovensuusta tai lähetys +8e.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


170 €
Ilmoitus on sulkeutunut 15.3.2024 11:58
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.