Kuvaus

Kuvan kirja, siisti, kustantajan leima ekallasivulla

 

Suomalaista yhteiskuntatiedettä hallitsee humanistinen perinne, ja yhteiskuntatieteilijöiden enemmistö rajoittaa tutkimuksensa ympäristö- ja kulttuurivaikutuksiin sulkien silmänsä keskeiseltä osuudelta ihmisten käyttäytymisessä ja yhteiskunnan rakenteissa. Tämä koulukunnallinen asenne syrjäytti 1900-luvulla Edvard Westermarckin. Mitä yhteiskuntatieteemme on tällöin menettänyt?

Perinnöllisyyden ja ympäristön osuudet ihmisen käyttäytymisessä ja yhteiskuntien rakenteissa voidaan mitata vain soveltamalla modernin ihmistieteen matemaattista, psykometrista tutkimustapaa. Näin saaduista älykkyyttä ja rikollisuutta koskevista, seurauksiltaan tärkeistä tieteellisistä tuloksista on yhteiskuntatieteissämme yleensä vaiettu. Darwinilaisen analyysin sovellus yhteiskuntatieteisiin avaa puolestaan uuden näkökulman yhteiskuntarakenteiden ja sosiaalisen käyttäytymisen tutkimukseen.

Yrjö Ahmavaara on toiminut teoreettisen fysiikan, matematiikan ja yhteiskuntatieteiden metodologian professorina sekä Akatemian tutkijaprofessorina. Hänen tieteellinen työnsä koskee kvanttiteoriaa, kybernetiikkaa ja talouskasvun dynamiikkaa.

Emeritusprofessori Tatu Vanhanen on politiikan tutkija, joka on viimeisten kymmenen vuoden aikana julkaissut Yhdysvalloissa, Englannissa ja Intiassa kuusi teosta darwinilaisen tutkimusmetodin sovellutuksista yhteiskuntatieteisiin.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 18 vrk 6 h 18 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

9,95 € Sulkeutuu 18 vrk 6 h 18 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.