Kuvaus

Pertti Nieminen - Älä puhu nyt enää - imagistien runoutta

Basam Books 2011

Imagismi oli 1900-luvun ensimmäisinä vuosikymmeninä vaikuttanut angloamerikkalainen modernin runouden suuntaus. Nimi imagismi viittaa kuvaan eli imageen keskeisenä runokeinona. Muut imagistien runokielelle esittämät uudistusvaatimukset liittyivät muun muassa kielenkäytön selkeyteen ja täsmällisyyteen sekä rytmiin.

Tunnetuimpia imagisteja olivat Ezra Pound, H.D. (Hilda Doolittle), D.H. Lawrence, T. E. Hulme ja Amy Lowell. Valikoimaan on poimittu runoja kaikista imagistien antologioista (1914-1917), heidän suosimistaan aikakauslehdistä sekä runoilijoiden omista teoksista. Ajallisesti valikoiman runot on rajattu vuosiin 1908-1920. Lukijan tutustuttamiseksi imagisteihin ja heidän runouteensa on suomennosvalikoimaan sisällytetty laaja suomentajien laatima esipuhe sekä kattava selitysosio.

Pertti Nieminen (s. 1929) on runoilija ja suomentaja, joka on julkaissut kuusitoista omaa runoteosta ja kääntänyt huomattavan määrän Kiinan klassista runoutta sekä taolaista filosofiaa. Hän on suomentanut myös lukuisia kuunnelmia, kirjoittanut esseitä ja toiminut pitkään opettajana.

Filosofian tohtori Tuulia Toivanen (s. 1978) on kirjallisuuden- ja kielentutkija, joka on työskennellyt Jyväskylän yliopistossa ja erikoistunut modernismin lyriikkaan. Hän on kirjoittanut ja väitellyt Niemisen runoudesta sekä toimittanut myös Lassi Nummen esseiden valikoiman.

 

hakusanoja imaginismi runous runot runo kirja runokirja

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 49 vrk 1 h 2 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 49 vrk 1 h 2 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.