Kuvaus

Alexandra Berková: MAGORA: TARINA SUURESTA RAKKAUDESTA. Suomentanut Eero Balk. Kansi: Jukka Urho.

1994 Taifuuni. 120-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti, takakannessa hintatarran jälki, ei merkintöjä.

Kirjassa on suomentaja Eero Balkin Idioottien maata tutkimassa: Magorian taustoja -otsikoitu kuvaus teoksesta.

 

Magoria: Tarina suuresta rakkaudesta (1994; Magorie aneb Príbèh velké lásky 1989), prahalaisen, kiistellyn ja rakastetun Alexandra Berkován romaani, on nykyajan suullista kansanperinnettä, unelmia ja painajaisia sosialismin viimeiseltä rannalta. Magorian mielipuolten maata vavisuttava rakkaustarina liittyy vahvasti keskieurooppalaiseen  kulttuuriperintöön. Magoria on läpinäkyvä, allegorinen tajunnanvirtakertomus samettivallankumousta edeltäneestä Tšekkoslovakiasta.

Sataa kiviä: mutta vain vähän – pikkuisen. Oikeastaan ihan mitättömän vähän verrattuna siihen mitä ulkomailla tapahtuu. Totta puhuen maaperä on ollut jo kauan sen tarpeessa.”

Oma rakas, kaunis, likainen Magoriani!
Ihanne ei kuole häpäistynä vaan unohdettuna: sesongin jälkeen syntyneenä arvaan sinun entisen suuruutesi kellastuneista valokuvista ja itken:
On syksy: parvekkeet putoavat.
Tuuli kieputtaa maassa julisteita, pahvilautasia ja muovimukeja.
Prinsessa hymyilee eikä tajua mistään mitään.
Uoti on kuolemanväsynyt.
Dallap soittaa Yhdeksättä
.”

 

Alexandra Berková (1949 Trencin, Tšekkoslovakia – 2008 Praha, Tšekki) oli slovakialaissyntyinen, tšekinkielinen kirjailija. Filosofian tohtori Berková opetti luovaa kirjoittamista yksityisessä Josef Skvorecký -kirjailija-akatemiassa Prahassa. Hän on julkaissut neljä kaunokirjallista teosta, tehnyt televisiokäsikirjoituksia sekä kirjoittanut radiokuunnelmia lapsille. Teoksia on käännetty suomeksi, espanjaksi, sloveeniksi, bulgariaksi ja katkelmia englanniksi. Suomeksi ovat ilmestyneet Magoria:Tarina suuresta rakkaudesta (1994; Magorie aneb Príbèh velké lásky 1989) ja Uskollisen reppanan kärsimykset (1997; Utrpení oddaného Všiváka 1993).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 112 vrk 16 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 112 vrk 16 h

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.