Kuvaus

Anatoli Gordijenko: SYVÄRI KUOLEMAN JOKI. Suomentanut Eero Balk. 2007 Gummerus (2. painos). 259-sivuinen nidottu kirja, lukematon, täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Syväri – kuoleman joki (2007; Na puti k rassvetu 1990) on dokumentaarinen romaani, joka kertoo kahden nuoren naisen järkyttävän tarinan puna-armeijan tiedustelijoina Itä-Karjalassa jatkosodan aikana. Kirjan sankareita ovat 20-vuotias vepsäläinen Anna Lisitsina, 18-vuotias karjalainen Marija Melentjeva ja sittemmin Neuvostoliiton kommunistisen puolueen pääsihteeriksi noussut Juri Andropov. Anna ja Marija ovat vapaaehtoisia. Heidät koulutetaan tiedustelijan tehtävään ja lähetetään rintamalinjan yli. He saavat kerättyä tietoja suomalaisten puolustus-linjoista ja varustuksista, kansan mielialoista ja pettureista. Mutta paluumatkalla heille käy huonosti. Kirja antaa hyvän kuvan siitä, millaisina neuvostoliittolaiset näkivät suomalaismiehittäjät. Sankareita ovat nuoret neuvostoliittolaiset. He ovat valmiita uhraamaan henkensä isänmaan puolesta. Suomalaiset ovat ahneita ja julmia miehittäjiä. He kyllä julistavat parempaa elämää, mutta kauppojen hyllyt ammottavat tyhjyyttään ja kurjuus sen kuin kasvaa.

Venäläisen kirjailija Anatoli Gordijenkon teoksista ovat suomeksi ilmestyneet Kuoleman divisioona (2003) ja Syväri – kuoleman joki (2007).

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 22 vrk 21 h 51 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 22 vrk 21 h 51 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.