Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Anita Konkka: JOHANNEKSEN TUNNUSTUKSET. Päällyksen kuva: Edvard Munch. 1995 Tammi. 317-sivuinen sidottu kirja, lukematon, kansipaperissa joku pieni repeämä, itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Johanneksen tunnustukset (1995) on elämäkertaromaani Juhani Konkasta, kirjailijan isästä. Päiväkirjoja, kirjeitä ja fiktion keinoja käyttäen Anita Konkka hahmottelee innoittuneen muotokuvan isästään, lahjakkaasta ja vitaalisesta, mutta rauhattomasta ja ristiriitaisesta ihmisestä. Samalla romaani on oivaltava tutkielma siitä, miten ratkaisevasti suhde isään määrää tyttären elämän ehtoja ja valintoja. Juhani Konkka oli inkeriläissyntyinen idealisti, maailmanparantaja, kirjailija ja suomentaja. Tämän lisäksi myös armoton naistenmies, jolle alkoholin kirotkaan eivät jääneet vieraaksi. Johannes Pekkeri pakenee vallankumouksen melskeissä Inkeristä Suomeen. Renkipojasta tulee heimosoturi ja idealistinen maailman-parantaja, suosittu kirjailija ja maineikas venäläisen kirjallisuuden suomentaja. Yksityiselämässään hän on valloittava rakastaja ja hankala aviomies, jota naiset rakastavat ja vihaavat vielä haudan takaa. Ja lopulta alkoholismin ja depression piinaama pettynyt mies.

Anita Konkka (s. 1941 Helsinki) valmistui 1982 filosofian kandidaatiksi Helsingin yliopistosta 1982. Hänen vanhempansa olivat inkeriläissyntyinen kirjailija ja kääntäjä Juhani Konkka ja taidemaalari Anja Konkka. Anita Konkka kirjoitti kirjallisuuskritiikkiä Ylioppilaslehteen 1963–1968 ja Suomen Sosialidemokraattiin 1968–1972. Hän työskenteli 50 vuotta rakentamisen historiaa -julkaisun toimitussihteerinä 1982–1984 ja kirjoitti Rakennustekniikka-lehteen freelancerina 1985–1986. Anita Konkan esikoisteos, romaani Irti (1970), kuvaa avioeroa naisen näkökulmasta. Konkan teosten aiheina ovat usein olleet unet ja niiden tulkinta. Hän on kirjoittanut myös inkeriläisten kohtaloista Neuvostoliitossa (romaanit Samaa sukua ja Musta passi). Romaani Hullun taivaassa oli Finlandia-palkintoehdokkaana ja sai valtionpalkinnon 1989. Teos on käännetty englanniksi ja venäjäksi. Teokset Halujen puutarha ja Musta passi ovat olleet Runeberg-palkintoehdokkaina.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


7 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 16.4.2024 20:05
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.