Kuvaus

Anita Välkki: TAITEEN VUOKSI. Muistiin merkinnyt Irmeli Sallamo. 1971 Kirjayhtymä (2. painos). Sidottu kirja, jossa 116 tekstisivua ja 24 valokuvasivua (mustavalkoisia), ehjä kansipaperi, itse kirja täysin ehjä ja siisti,  ei merkintöjä.


Taiteen vuoksi (1971) -kirjassa kansainvälistä kuuluisuutta saavuttanut oopperalaulajatar Anita Välkki kertoo elämänvaiheistaan, urastaan ja tapaamistaan taiteilijoista. Hän tarinoi lapsuudestaan ja nuoruudestaan, muistelee uransa komeettamaista alkua ja sen kohokohtia: esiintymisiä ympäri maailmaa, mm. New Yorkin Metropolitanissa, Lontoon Covent Gardenissa, Wienin Valtionoopperassa ja Bayrouthin musiikkijuhlilla. Anita Välin huippudramaattinen sopraano on herättänyt ihastusta erityisesti Wagner-tulkinnoissa, joista hänet tunnetaan kenties parhaiten. Parin viime vuoden aikana häntä ei kuitenkaan ole juuri kuultu kotimaan laulunäyttämöillä – miksi, sitä laulajatar pohtii myös kirjassaan. – Suomen musiikkipolitiikkaa arvioivat mietteet ovat kirjan kirpeintä antia. Mehevintä luettavaa taas ovat hauskat jutut nuoruuden iloisilta teatteriajoilta Vaasassa. Kaikkinensa kirja on avointa ja kiintoisaa puhetta taiteen tekemisestä niin suomalaisilla kuin ulkomaisillakin oopperalavoilla.

Anita Välkki (1926 Sääksmäki – 2011 Helsinki) oli kansainvälisesti tunnettu suomalainen laulaja ja tunnustettu laulupedagogi. Hänen äänensä edusti harvinaista hochdramaattisen sopraanon äänityyppiä eli fakkia, mikä teki hänestä erityisesti Wagner-laulajan. Wagner-roolien lisäksi hänen tunnetuimpia roolejaan olivat Puccinin Turandot ja Tosca.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 31 vrk 15 h 17 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

6 € Sulkeutuu 31 vrk 15 h 17 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.