Kuvaus

Ann-Mari Lindberg: MAHDOLLISUUS. Kansi: Helena Kajander. 1998 Kirjayhtymä. 179-sivuinen sidottu kirja, lukematon, kansipaperin yläreunassa pieni repeämä (ks. kuva), itse kirja täysin ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Mahdollisuus (1998; Chansen 1998) -teoksessa Ann-Mari Lindberg keroo elämästään sairaalavuosien jälkeen. Hän kertoo äidin kuolemasta, avioliitosta joka päättyy kolmenkymmenenviiden vuoden jälkeen eroon, yksinäisyydestä ja yrityksistä löytää kumppani lehti-ilmoitusten välityksellä. Hän kuvaa rehellisesti ja rohkeasti yksinäisen naisen elämänjanoa, vaikeuksia ja mahdollisuuksia. Mahdollisuus on jatkoa Lindbergin hätkähdyttävälle omakuvalle Romahdus (1996; Kraschen 1996), joka keroo hänen mielisairaalavuosistaan ja parantumisestaan.

"Elämä on liikettä.
Elämä on muutosta. Kuolema kuuluu elämään.
On suloista elää ja hengittää. Saan kirjeen Tomakselta Japanista. Hän on matkoilla Suen kanssa. On huhtikuu. Siellä kukkivat kirsikkapuut. Ja rakkaus.
Minun täytyy elää ennen kuin kuolen, ajattelen."

"Lindberg kirjoittaa lyhyitä toteavia lauseita. Hän vetää lukijan mukaansa muistikuvillaan ja rehellisyydellään. Teos on rohkean ihmisen puhetta, sellaisen, joka on kenties menettänyt kaiken, mutta menettäessään samalla saavuttanut jotain korvaamatonta." - Päivi Kapiainen (Joensuu) teoksesta Romahdus

Ann-Mari Lindberg (s. 1935 Helsinki) on suomenruotsalainen kirjailija. Lindberg on julkaissut mm. omaelämäkerrallisen trilogian, jonka osat ovat Kraschen (1996; Romahdus 1996), Chansen (1998; Mahdollisuus 1998) ja Revanschen (2000; Hyvitys 2002). Uudisraivaajaelämää Porkkalassa (2005) on kertomus Porkkalasta ennen ja jälkeen Neuvostomiehitystä.

 

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 106 vrk 21 h 43 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

8 € Sulkeutuu 106 vrk 21 h 43 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.