Kuvaus

Oikein hyvä kunto.Ensimmäinen varsinainen Suomalainen nuorisoidoli.Ostaja maksaa toimituksen tai nouto.

Lasse Liemola, aikansa suomalaisen nuorison valovoimainen nuorisoidoli, kohotti sodan jälkeen syntyneiden tuntoja 50-luvun lopulla ja 60-luvun alussa tavalla, että sitä voi verrata samanlaiseen hurmiolliseen nosteeseen, kuin aglo-amerikkalaiseen maailmaan bluesin, beatin, jazzin, countryn synnyttämä rock-kulttuuri. Vaikka Lasse Liemola tulkitsi aikakautensa tuntoja raikashenkisesti, pehmeästi ja viattomasti, se merkitsi uutta ääntä, jonka vaikutuksesta varsinkin alle 20-vuotiaat olivat myytyjä. 

Fil.tohtori, kirjailija Teppo Kulmalan koostama juhlakirja sisältää Liemolan tähtiuran vaiheet alkaen vuodesta 1955 ja jatkuen vuoteen 1966. Kirjailijan nostalginen osa on emotiaalis-esteettinen kuvaelma hänen nuoruudesta. Lasse Liemolasta tuli ensimmmäinen Teppo Kulmalan sisästämä levylaulaja. Anna pois mun kitarain, Diivaillen, Kadun aurinkoisella puolella, Olet kohtaloni, Pikku-pikku bikinissä, Living Doll, ja monet muut iskelmät kuljettavat nuorta Teppoa suurten ihailijajoukkojen mukana Liemolan aikakauden ajan nostalgisesti ja vaikuttavasti.

Musiikkimaailmasta ja Liemolan arkistoista kerätyt lehtileikkeet, valokuvat ja julisteet kertovat ainutlaatuisesta suomalaisesta nuorison tähtikultista sen räjähtävästä alusta nykypäiviin. Kirja on nostalginen paluu suurille ikäluokille nuoruuteen, jossa tapahtui maailmaa mullistavia asioita, aikaan jolloin luotiin ensimmäiset tähtikultit ja idolit oman kansan joukosta. Lasse Liemola sen aloitti. Upea juhlakirja kertoo miten tuo ihme tapahtui

TekijäTeppo Kulmala

Teoksen nimi Anna pois mun kitarain : Lasse Liemola ja nuoruus vauhdissa

Painovuosi 2007

Painos1

Kustantaja Edico

Sidonta Sidottu kansipaperein

Sivumäärä 317

Kielisuomi

ISBN9789525708080

Kuntoluokitus (K1-K5) K4 (erinomainen)

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 53 vrk 22 h 55 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

9,80 € Sulkeutuu 53 vrk 22 h 55 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.