Kuvaus

Balladi on luonteeltaan kertova kansanlaulun laji, jonka puitteissa inhimillisten tunteiden koko skaala tulee näkyviin värikkäänä ja monimuotoisena. Balladiperinne syntyi keskiajalla.

Nyt julkaistava teksti sisältää uusimittaisten suomalaisten kansanomaisten balladien perustyypit sävelmineen ja teksteineen. Kuhunkin lauluun liittyy myös kommentaari, jossa selvitellään laulun ulkomaiset vastineet ja kotimainen levinneisyys. Ulkomaisia lukijoita varten kunkin laulun sisällöstä on tehty suorasanainen englanninnos.

Näitä lauluja ei aikaisemmin ole julkaistu laajana, tieteellisesti toimitettuna kokoelmana. Kansanlaulun tutkijalle kirja tarjoaa tähän asti hankalasti tavoitettavissa ollutta arkistoainesta. Kansanlaulun harrastajalle teos takaa monia uusia, koskettavia ja riemastuttavia löytöjä balladien ja arkkiveisujen parissa.

* * *

Anneli Asplund on toimittanut kirjan "Balladeja ja arkkiveisuja", joka on kokoelma suomalaisia kansanballadeja ja arkkiveisuja. Kirjan julkaisija on Suomalaisen Kirjallisuuden Seura ja se ilmestyi vuonna 2008.

Kirjan toimittaja Anneli Asplund on folkloristiikan dosentti ja hän on kerännyt ja tutkinut suomalaista kansanrunoutta pitkään. "Balladeja ja arkkiveisuja" -kirjassa Asplund on koonnut suomalaisia balladeja ja arkkiveisuja, jotka ovat olleet kansan suussa kulkeneita tarinoita ja lauluja. Kirjassa on niin vanhoja kansanballadeja kuin uudempiakin lauluja, jotka ovat peräisin eri puolilta Suomea.

Kirjan alkupuolella Asplund käsittelee balladeja ja arkkiveisuja yleisesti ja antaa taustatietoa niiden historiasta ja merkityksestä. Sen jälkeen kirjassa esitellään suomalaisia balladeja ja arkkiveisuja, jotka on järjestetty aiheittain. Kirjan lopussa on myös sanasto, jossa selitetään balladeissa ja arkkiveisuissa esiintyviä sanoja ja ilmaisuja.

  • Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
  • Sivumäärä: 929 sivua
  • Asu: Kovakantinen kirja
  • Julkaisuvuosi: 1994
Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 13 vrk 28 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

93 € Sulkeutuu 13 vrk 28 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.