Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Autenttinen päiväkirja Berliinistä 20.4.- 22.6. 1945.

Esipuheen kirjoittanut C. W. Ceram.

Kirjan tekijä, kolmissakymmenissä oleva saksatar, ryhtyi huhtikuun 20. päivänä 1945 kirjoittamaan päiväkirjaa, joka kertoo kammottavan tarinan todellisuudesta.

Koska tässä on kysymys dokumentista eikä kirjallisesta tuotteesta, jota luodessaan tekijä pitää mielessään yleisön, on tarpeen sanoa jotakin kirjan autenttisuudesta.
Hän on syntyisin hyvinvoivasta porvariskodista - lähtökohta, joka silloin olisi johtanut nuoren tytön avioliittoon eikä mihinkään muuhun.
Hän sai erinomaisen koulusivistyksen ja osoitti pian kykyjä, jotka tekivät hänen nopean itsenäistymisensä mahdolliseksi.
Piirtäen, valokuvaten ja opiskellen hän kävi läpi suuren osan Eurooppaa, hänen matkansa johtivat pohjoiseen ja etelään yhtä hyvin kuin itään ja länteen.
Hänen kokemuksensa ja tietonsa estivät häntä löytämästä mitään yhteyttä Kolmannen Valtakunnan Suuruuksiin.
Hän oli vapaa päättämään itse omasta elämästään, mutta sitoi kuitenkin itsensä viimeisinä sotavuosina vakituiseen työhön Berliinissä - kunnes oli liian myöhäistä lähteä.
Kun punainen myrsky sitten puhkesi kaupungin ylle - siellä oli kaiksta evakuointitoimenpiteistä huolimatta edelleen neljä miljoonaa asukasta - tekijä ryhtyi tekemään päiväkirjamerkintöjä.
Perjantaista, huhtikuun 20. päivästä 1945 alkaen aina perjantaihin, kesäkuun 22. päivään 1945 asti hän merkitsi vanhoihin kouluvihkoihin ja irtonaisille lehdille muistiin kaiken sen, mitä tapahtui hänelle ja sen talon asukkaille, johon hän oli paennut.

Gummerus julkaisi kirjan ensikerran suomeksi vuonna 1960.
Tämän jälkeen kirjan anonyymina pysytellyt kirjoittaja kielsi uusintapainokset, koska hän ei enää kestänyt teokseensa kohdistunutta moraalista kritiikkiä.
Vasta kirjailijan kuoltua kesäkuussa 2001 kirja voitiin jälleen julkaista.
Tämä uudelleen suomennettu laitos perustuu alkuperäiseen, heinäkuussa 1945 kirjoitettuun käsikirjoitukseen.

Ajatus kirjat 2006, 1p, 299 sivua.
Kovakantinen + kansipaperit.
Pientä kulumaa kansipaperissa.

Yhdistelen postimaksuja.

Katso myös muut myytävät kirjani.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

8 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 25.12.2017 8:49

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.