Kuvaus

Punainen hattu : 1950- ja 1960-luku mielessäni - muistelmat Antero Jyrängin elämästä.

-En tuntenut kutsumusta ryhtyä 'oikeuden mieheksi' tai lain miekkaa heiluttamaan, en erinomaista vetoa lainoppiin ja sen teoriaan, toteaa professori Antero Jyränki muistellessaan alansa valintaa. Juristille olivat 1950-luvulla kuitenkin ovet auki monelle taholle ja Jyränki lähtee ottamaan tuntumaa oikeustieteen maailmaan, joka oli myös "ahdas ja ahdistavakin kehä".

Jyrängistä tuli maan johtavia valtiosääntöoikeuden asiantuntijoita. Hän kirjoittaa kehityksestään aloittelevasta juristista kohti tutkijan uraa: miten käräjien istuminen vetosi dramatiikallaan ja järjestöjuristin urallakin olisi ollut puolensa, mutta Suomen Akatemian tarjoama mahdollisuus päätoimiseen tutkijantyöhön vei voiton.

Kaiken aikaa taustalta heijastuu ajan henki - miten vielä 1950-luvulla arvossa pidetyt perinteet kyseenalaistettiin 1960-luvun aatteellisessa liikehdinnässä niin tieteessä kuin yhteiskunnassakin. Lakitieteen punaisesta tohtorinhatusta tuli samalla uuden kriittisyyden symboli.

Kovakantinen kirja, 236 sivua, vähän mustavalkoisia kuvia.

Myynnissä muitakin kirjoja, niitä viimeisissä kuvissa. Kysy lisää, kaikkista ei ole huutonetissä ilmoitusta, yhdistän postikulut. Kovakantiset hinnaltaan n.3e

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 69 vrk 8 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

3 € Sulkeutuu 69 vrk 8 h 36 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.