Kuvaus

Wsoy 2003 kovakannet - Kolme kirjaa

Ei merkintöjä tms.

Kati Amerikassa

Kati on kahdenkymmenen ja pääsee Musterin kanssa Amerikkaan! Vuonna 1950 Amerikka tarjoaa kaikkea sitä, mistä sodanjälkeisen Euroopan nuoriso ei voi uneksiakaan: tavaroitakin voi ostaa vaikka keskellä yötä. Entä autojen määrä? Mahtavatko amerikkalaisten jalat pian surkastua, Kati ihmettelee.

Kati Italiassa

Kati on onnellinen omasta kaksiostaan Kapteeninkadulla, ja ottaa asuinkumppanikseen iloa pursuavan, maalta muuttaneen työtoverinsa Evan. Kati seurustelee Janin kanssa ja Eva etsii sitä oikeaa. Katikin on levoton - jokin ei tunnu oikealta. Tyttöjä potkaisee onni veikkauksessa, ja he lähtevät voittorahojen turvin elämänsä lomamatkalle, junalla Italiaan. Innoissaan he opiskelevat italian välttämättömimpiä lauseita, kuten "Kylläpä herralla on tuliset silmät".

Katilla ei tuolle lauseelle löydy käyttöä, riittää kun hän oppii sanomaan "minä rakastan sinua" omalla kielellään. Myös Milano, Venetsia ja Firenze näyttävät kauneimmat kasvonsa taidetta rakastavalle Katille.

Astrid Lindgrenin Kati-kirjojen toinen osa on tulvillaan hurmaavaa ajankuvaa ja humoristisia sattumuksia.


Kati Pariisissa

Kati on löytänyt suuren rakkauden, Lennartin, ja nyt on naimisiinmenon aika. Mikäpä olisi romanttisempi paikka avioliiton solmimiselle kuin Pariisi!

Morsiusneitona toimiva Eva takaa jälleen, että matka ei ole pelkkää haaveilua Seinen rannoilla: kolmikko kiitää kaupungilla nähtävyydestä toiseen, aamiaiselle ruohikolla, tanssimaan ja katukahviloihin. Evaa kaihertaa kolmantena pyöränä oleminen, ja tulevaisuutta kysytään jopa Eiffel-tornin kolikkoautomaatin ennustajalta. Ja ennen pitkää kuvioihin astuukin uteliaisuutta herättävä Peter. Kotona nuoripari aloittelee yhteistä elämäänsä, ja esikoinen syntyy.

Kati-sarjan kolmas osa on toiveikkuuden ja huumorin täyttämä, ja Katin yksinpuhelu vastasyntyneelle lapselleen on kuin Astrid Lindgrenin maailmankuvan ja lapsirakkauden kiteytymä.

Astrid Lindgrenin nuoruudenkynä on terävimmillään näissä valoisissa, huumorintäyttämissä nuortenromaaneissa

Astrid Lindgren on tullut tutuksi mm. hahmoillaan:

Ronja Ryövärintytär
Eemeli
Peppi Pitkätossu
Mio
Veljeni Leijonamieli
Katto Kassinen
Lotta
Marikki

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


14 €
Sulkeutuu 64 vrk 20 h 12 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

14 € Sulkeutuu 64 vrk 20 h 12 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.