Kuvaus

Autotalo Pekka Mäkinen (Tampere) - esite 1970 - UUSI! Klikkaa kuva isommaksi, tuote myydään kuvan mukaisena ja kuvan osoittamassa kunnossa.

Esite on uusi ja lukematon (eli MINT - kuntoinen), vuodelta 1970 ja se kertoo vuonna 1969 Tampereelle Viinikankatu 53:n avatusta uudesta myymälästä ja sen palveluista runsain kuvin ja tekstein - todella upea ja nostalginen!

Sivumäärä: 20
Koko: 21 xm (L) x 14,5 cm (K)
Väri: kansi nelivärinen, sisäsivut m/v

Pekka Mäkinen (1925 – 5. tammikuuta 2005) oli autokauppias ja kuorma-autokaupan uranuurtaja Tampereen seudulla. Mäkisen omistama Autotalo Pekka Mäkinen oli 1960-luvulla Pohjoismaiden suurin raskaiden ajoneuvojen myyntiliike. Myöhemmin 1970-luvulta alkaen Mäkinen tuli tunnetuksi eri puolilla Tamperetta sijainneista vanhojen kuorma-autojen varastoistaan.

Uusi toimitalo valmistui Viinikatu 53:n vuonna 1969 ja tällöin Autotalo Pekka Mäkinen oli pohjoismaiden suurin kuorma-autoihin erikoistunut autoliike. Liike edusti Sisu, Vanaja, Leyland, MG, Morris, Rover, Land Rover ja Triumph-automerkkejä. Liikkeellä oli Tampereella 1969 myös vaihtoautokorjaamo ja kuorma-autonäyttely Hatanpäänvaltatie 30:ssa, käytettyjen henkilöautojen myynti Hatanpäänvaltatie 17:ssa, autohajottamo ja -maalamo Autopala Oy Takahuhdissa sekä kuorma-autojen varasto-alueet Hatanpäänvaltatie 21:ssä (nykyinen Viinikan jätevedenpuhdistamon alue) ja Vihiojantie 8:ssa.

Mäkisen yrityksen toiminta oli laajimmillaan 1970-luvun alussa, jolloin sen palveluksessa oli 150 – 200 henkilöä ja liikkeen varastoissa oli enimmillään yli 1500 vaihto-autoa. Vuonna 1975 Mäkinen menetti Sisun piiriedustuksen, kun hän ei ollut halukas aloittamaan tiimityöskentelyä Sisun muiden piirimyyjien kanssa. Asiaan saattoi vaikuttaa myös toisten piirimyyjien kateus, sillä Mäkinen oli tuolloin parhaiten menestynyt Sisun piirimyyjä. Tästä alkoi Mäkisen liikkeen toiminnan vähittäinen hiipuminen. Liikkeelle jäi kuitenkin suuri määrä 1960-luvulta ja 1970-luvun alusta peräisin olevia vaihtoautoja; autoista suuri osa oli Sisu-kuorma-autoja muun muassa Kontio-Sisuja ja Jyry-Sisuja.

Vuonna 1975 Mäkinen osti Näsijärven rannan tuntumassa Santalahdessa sijainneen OTK:n vuonna 1926 perustetun tulitikkutehtaan kiinteistön. Tästä kiinteistöstä tuli Autotalo Pekka Mäkisen viimeinen toimipiste, jonne siirrettiin vaihtoautoja ja muuta kalustoa toisista toimipisteistä sitä mukaa, kun toiminta niissä päättyi. Vielä 1980-luvun alussa Mäkisellä oli satoja kuorma-autoja varastoituna Hatanpäänvaltatie 17:ssa ja 21:ssä olleille tonteille ja huhuttiin, että hänellä olisi ollut sopimus Puolustusvoimien kanssa kuorma-autojen varastoinnista mahdollisia kriisitilanteita varten. Siinä vaiheessa kun Mäkisen liikkeen toiminta siirtyi kokonaan Santalahden kiinteistöön oli kuorma-autoja jäljellä vielä 200–400 kappaletta ja yrityksen palveluksessa oli kolme henkilöä. Viimeisinä vuosina Mäkinen hoiti yritystään yksin.

Maksu- ja toimitustapa; Nouto Seinäjoelta ja maksu käteinen/MobilePay. Lähetän postitse, jolloin tuotteen hinta + 3,50 € lähetys- ja pakkauskuluihin (pakkaan hyvin) etukäteen tililleni tilisiirtona/MobilePay. 


 


 

 

 

 


 


 


Hakukusanat: Suomi Finland Finnish kotimainen suomalainen kuorma auto Sisu Vanaja Tampere Pirkanmaan Manse Santalahti Näsijärvi kontio vanha automyynti legenda vintage nostalgia nostalginen retro harrasteet kulkuväline ajoneuvo historia tekniikka 1970 70's 70-luku seventies autotalo rekka truck rahtari autoilija seventies rekka rekkamies automies kotimainen autokauppa autoliike Pekka Mäkinen museo rantatie esite mainos lehti lehtinen suomenkielinen painotuote painettu oldtimer keräily mobilisti santalahti mobilisti

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 29 vrk 52 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

10 € Sulkeutuu 29 vrk 52 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.