Kuvaus

Bonanza on yhdysvaltalainen televisiosarja, joka sijoittuu Virginia Cityn kaupunkiin Nevadassa. Sarjaa kuvattiin kaiken kaikkiaan 430 jaksoa vuosina 19591973.

Sarjan erikoisena tunnusmerkkinä on alkutekstien alussa palava Nevadan kartta. Sarjassa seurataan Ponderosa-tilan omistajien, Cartwrightien perheen elämää Comstockin kultaryntäyksen jälkimainingeissa. Perheen pää Ben Cartwright (Lorne Greene) on jäänyt kolme kertaa leskeksi: ensimmäinen vaimo kuoli synnytykseen, toinen intiaanin jousella ampumana ja kolmas onnettomuudessa. Veljekset ovat siis velipuolia.

Vanhin veljeksistä, Adam, poistui sarjasta kuudennen tuotantokauden jälkeen, Adam Cartwright esiintyi yhteensä 200 jaksossa.. Syynä oli Adamia esittäneen Pernell Robertsin vastenmielisyys sarjaa kohtaan, lisäksi hän katsoi olevansa näyttelijänä muita sarjan vakituisia näyttelijöitä huomattavasti korkeammalla tasolla ja halusi esiintyä teatterinäyttämöillä ja elokuvissa. Näihin aikoihin Bonanzan näyttelijöiden sopimukset neuvoteltiin uudestaan niin hyviksi että se teki muista Bonanzan tähdistä miljonäärejä. Tämäkään ei saanut Robertsia jäämään, hän valitsi mieluummin vapauden kuin miljonäärin elämän. Adamin poistumista sarjasta ei juuri selitetty, hän vain jäi pois ja joskus mainittiin mm. merille lähdöstä .Sarja jatkui kahdella veljeksellä.

Hossia esittänyt Dan Blocker kuoli sappikivileikkauksen komplikaatioihin 13.5.1972. Nopeasti huomattiin, että sarja ei toimi ilman häntä. Alun perin Hossille suunniteltu leskeksi jääminen siirrettiin kohtaamaan nuorinta veljeksistä (Michael Landon), ja tämän tyly kohtalo karkotti entisestään katsojia. Sarja katsottiin tämän jälkeen parhaaksi lopettaa.

Sarjan luoja ja tuottaja oli David Dortort. Sarjan tunnusmusiikin loivat Jay Livingston ja Ray Evans. Sarjan muusta musiikista vastasi David Rose, joka teki musiikin myös Michael Landonin 1970-luvulla tuottamaan televisiosarjaan Pieni talo preerialla.

Sarjan nimi Bonanza [b??nanz?] tarkoittaa englannin kielessä suurta ja äkillistä määrää jotain arvokasta, kuvaannollisesti kultakaivosta.

Näyttelijät:

 Lorne Greene 

… Ben Cartwright, kolmesti leskeksi jäänyt perheen pää ja Ponderosan tilan omistaja  

 Pernell Roberts 

… Adam Cartwright, perheen vanhin poika (1959–1965)  

 Dan Blocker 

… Eric "Hoss" Cartwright, hieman yksinkertainen mutta reilu mies (1959–1972)  

 Michael Landon 

… Joseph "Little Joe" Cartwright, perheen nuorin poika  

 Mitch Vogel 

… Jamie Hunter Cartwright, perheen adoptoima poika (1970–1973)  

 Victor Sen Yung 

… Hop Sing, Cartwrightien palkkaama kiinalainen kokki  

Bonanza-sarjan vuoden 1960 jaksoja yhteensä 10 on tällä 5 dvd:n kokoelmalla BONANZA, VELJEKSET CARTWRIGHT. Sarja saatiin DVD-formaattiin v. 2006.

5-DVD on uudenveroinen.  Kun ostosumma näkyy tililläni, panen heti levyn postiin, posti- ja pakkauskulut Suomeen helposti-kuoressa  2,1 e. (International delivery available to Europe, postal charge 4,6 euros, other countries 4,6 euros). Myös nouto mahdollinen. Otan pian yhteyttä, kun kaupankäynti on päättynyt. Koetetaan hoitaa maksut 7 päivän sisällä kohteen sulkeutumisesta.

Voit myös ehdottaa hintaa yksityisviestin kautta, jos haluat nopeampaa kauppaa tai muutosta lähtöhintaan.

Kannattaa huutaa useampia kohteita. 2,1 euron maksulla kulkee 2 normaalipaksuista cd-levyä tai 4 normaalipaksuista cd-singleä tai 2 kasettia. 4 normaalipaksuista cd-levyä kulkee 3,9 euron postimaksulla.  Useampi LP-levy kulkee 5.95 euron maksulla huutopakettina, joka on halvin LP-levyjen lähettämistapa. Muistetaan myös palautteet puolin ja toisin.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
8,90 €
Sulkeutuu 3 vrk 29 min
tai 5 minuuttia viimeisen tarjouksen jälkeen.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria
Lähtöhinta 8,90 € Sulkeutuu 3 vrk 29 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.