Tuote on myyty käyttäjälle timo.86 hintaan 11 €

Kuvaus

Boris Hurtta: Elävien ja kuolleitten kesä
Sarja: Jalavan Kauhusarja no. 11
ISBN: 951895450X
Kustantaja: Kustannus Oy Jalava
Kieli: Suomi
Painovuosi: 1990
Sivumäärä: 197
Sidonta: Nidottu, pehmeäkantinen
Kunto: Tyydyttävä

Muuta: KIRJASTOPOISTO! (kannet päällystetty, viivakoodit, leimat yms. merkinnät löytyy); kansissa kulumaa ja nuhruisuutta.

"Portti-palkinto 1991 (suomalaiset sf- ja fantasiaromaanit).

Nuoren miehen ruumis löytyy kirkkomaalta hautaristiin lävistyneenä. Konstaapeli Erik Viik ryhtyy tutkimaan tapausta. Hän tulee huomaamaan, että mukana on yliluonnollisia voimia...

Boris Hurtta on julkaissut useita kauhunovelleja suomalaisissa scifi-lehdissä. Hän on tullut tunnetuksi omaperäisestä tyylistään ja taitavasta, alan perinteitä kunnioittavasta aiheenkäsittelystään.

Kirjailijanimen Boris Hurtta takana on turkulainen poliisimies. Elävien ja kuolleitten kesä on hänen esikoisteoksensa.

Boris Hurtta (1945–2021), oikealta nimeltään Tarmo Talvio, oli turkulainen kirjailija. Jäätyään eläkkeelle poliisin työstä hän julkaisi lukuisia novelleja suomalaisissa sf-lehdissä. Hurtan tunnetuin lajityyppi oli kauhu. Hänet tunnettiin omaperäisestä tyylistään ja alan perinteitä kunnioittavasta aiheenkäsittelystään. Hurtta sai kertomuksistaan palkintoja scifin ja fantasian alalta ja hän oli kunniavieraana vuoden 2003 Finncon-tapahtumassa.

Hurttaa kiinnosti tuoda realistisen kerronnan joukkoon kauhistuttavia aineksia ja taiteilla psykologisen ja yliluonnollisen kauhun rajamaastossa. Hurtta sanoi olevansa viimeinen suomalainen roskakirjailija. Perusteena tälle oli, että hän esiintyi salanimellä, hänen kertomuksiaan julkaisivat lajityyppikirjallisuudelle omistautuneet harrastuspohjaiset aikakauslehdet ja pienet kustantamot. Hurtta vieroksui hienostuneena ja velvoittavana pitämäänsä sanaa novelli ja sanoi kirjoittavansa kertomuksia. Hän luki mieluummin vanhaa kuin uutta ja sen myötä häntä kiinnostivat pulp-lukemistojen aihepiirit kuten eksoottiset seikkailut ja veijarimaiset jännitystarinat."

Asiasanat: kauhu, kauhukirjallisuus, jännitys, kauhutarina, kummitus, yliluonnollinen, karmiva, kauhuseikkailu, kauhuelementit, pelko, kauhun tunnelma, kauhunäytelmä, pimeys, kauhuhahmot, kauhumaailma, selittämättömät tapahtumat, yön kauhut, kauhunäky, painajainen, kauhujen kirja, synkkä tunnelma, kauhuelokuvat, hirviö, kauhusymboliikka, kauhuelämykset, veren kylmyys, kauhujen historia, pelottava, kauhun voima, mysteerit, pimeä puoli, kauhufantasia, ahdistus, kauhun käänteet, kauhun temput, pahaenteisyys, jännityskirjallisuus, psykologinen kauhu, selviytyminen, pahuuden voima, kauhun vaikutus, kuolema, elävien ja kuolleiden rajamailla, kauhun intensiteetti, kauhutarinoiden mestari, kauhun syövereissä, pimeät salaisuudet, kauhun klassikot, kauhun valta, selviytymiskamppailu, pimeän maailman salaisuudet, painajaismaiset käänteet, veren jähmettävä kauhu, kummitustarinat, yölliset kauhut, kauhun elementit, kauhun piina, pimeyden voimat, pimeiden salaisuuksien paljastaminen, hengenvaarallinen seikkailu, kauhun kiehtova maailma, veren hyytävä jännitys, kauhuelämysten kokoelma, pelottavat tapahtumat, kauhun lumo, painajaismaailma, kauhun taika, paholaisen vaikutus, kammottava seikkailu, kauhun äärimmäisyys, järkyttävät käännekohdat, kauhun vallassa, kauhun koukeroissa, selittämättömät kauhut, pimeyden valtakunta , esikoisteos, esikoisteokset, kauhu, kauhukirjallisuus, suomalainen, vampyyri, vampyyrit, kuolema, yliluonnolliset voimat, yliluonnollinen, hautausmaa, hautausmaat, turku, 1980-luku, 1990-luku

Katso myös muut myynnissä olevat edulliset kirjat ja lehdet!

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


11 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 3.3.2024 11:05
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.