Kuvaus

Jalava 2015-2016 nidottu

1.painokset

Uudet albumit:

Kainin silmä

Joskus on parempi menettää päänsä kuin kätensä. Kuolleet eivät kärsi. Käsipuolet kärsivät koko ikänsä.

Nuori Seth löytää kanjonista muumioituneen ruumiin ja kaksi revolveria. Aseissa on kirous, ja Pandoran lipas aukeaa: epätoivoinen poika joutuu pakenemaan Barro Cityyn, yhteen Vil­lin lännen pahamaineisimmista kaupungeis­ta, ja etsimään Infierno-saluunan yksikätisen ovimiehen Bouncerin.

Heidän kohdattuaan Sethin suvun historia alkaa kiertyä auki, eikä se ole mikään kaunis tarina. On kolme veljestä ja pahansisuinen äi­ti. On junaryöstö. On Kainin silmä – timantti joka kääntää veljekset toisiaan vastaan ja mää­rää lopulta koko perheen synkän kohtalon.

Bouncerin tarinassa yhdistyvät mystiik­ka ja Villin lännen raaka todellisuus, suuret amerikkalaiset myytit ja ihmismielen pimeät puolet. Boucqin ja Jodorowskyn mukaansa­tempaava mestariteos on yksi eurooppalaisen nykysarjakuvan merkittävimmistä saagoista.

Armottomien laupeus

Yksikätinen saluunan ovimies Bouncer kouluttaa veljenpoikaansa Sethiä pistoleroksi, jotta tämä voisi kostaa vanhempiensa murhan. Apunaan hänellä on oppi­isänsä Crazy Butterflyn opetukset ja tajuntaa laajentava, aisteja terästävä peyotl­kaktus.

Kun Seth on valmis, he lähtevät vuorilta kaupunkiin odottamaan Raltonia, murhaajaa. Siellä Seth kuitenkin kohtaa ensirakkauden, ja tilanne mutkistuu entisestään.

Käärmeen oikeus

Barro Cityssä whisky virtaa, verinen tappelu puhkeaa pienimmästäkin sanaharkasta, korruptio rehottaa eikä ihmishengellä ole mitään arvoa. Kaikki on siis kuten tavallista, kunnes kaupungin pyöveli kuolee yön aikana myrkkykäärmeen puremaan ja lännen vihatuimman työn perii yksikätinen saluunan ovimies Bouncer. 

Harvinaisen onnenhetken jälkeen Bouncerin kohtalon vaaka painuu raskaasti epäonnen puolelle. Kun hän onnistuu suututtamaan alueen rikkaimman ja vaikutusvaltaisimman öykkärin, luvassa on ikävyyksiä – ja pian jo toinen ihminen kuolee käärmeen myrkkyyn. 

Bouncer on timantinkova western, jossa yhdistyvät Villin lännen raaka todellisuus, mystiikka ja ihmismielen pimeät puolet. Sarjan kaksi ensimmäistä osaa ovat Kainin silmä ja Armottomien laupeus. Albumit on suomentanut palkittu laatusarjakuvan kääntäjä Heikki Kaukoranta. 

Albumit on suomentanut palkittu laatu­sarjakuvan kääntäjä Heikki Kaukoranta.

Albumit kirjoittaja Alejandro Jodorowsky (s. 1929) on chileläinen elokuvaohjaaja ja yksi maail­man tuotteliaimmista sarjakuvantekijöistä. Hän on ai­nutlaatuinen tarinankertoja, joka on työskennellyt lu­kuisten eurooppalaisten piirtäjien kanssa.

Albumien piirtäjä François Boucq (s. 1955) on ranskalai­nen sarjakuvataiteilija, joka on piirtänyt niin lehtisarjakuvaa, pilakuvia kuin pitkiäkin albumei­ta 1970-luvulta asti. Hän on saa­nut Euroopan arvostetuimman sarjakuvapalkinnon – Grand Prix de la ville d’Angoulêmen – vuon­na 1998.

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


24 €
Sulkeutuu 77 vrk 12 h 26 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

24 € Sulkeutuu 77 vrk 12 h 26 min

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.