Kuvaus

Varsin hyväkuntoinen nide ( pientä nihrua alhaalla selässä,kannen alareunassa , koska alareunaa ei ole leikattu )
Ei tarvinne esittelyä tämä opus

Lue silti:
http://www.planet.fi/~mohman/nurkka/kirjanurkka.html#pb
sieltä teksti ==>
"
-Paul Brickhill: Padonmurtajat alkup. The Dam Busters. 1956.
-Johdanto: Kysyin kerran eräältä ilmavoimien kenraalilta, minkä arvoisena hän piti 617. laivuetta, ja hetken mietittyään hän vastasi: Sitä on vaikea arvioida, mutta luulisin sen vastanneen kymmentä tavallista laivuetta. Mietittyään vielä jonkin aikaa hän lisäsi: Oikeastaan ei niinkään voi sanoa. Kymmenen tavallista laivuetta ei olisi pystynyt suorittamaan heidän tehtäviään, ja toiselta puolen on tietenkin otettava huomioon myös tuo keksijä ja hänen laivueelle suunnittelemansa ihmeaseet. Joka tapauksessa luulen että 617. laivueen olleen kokoonsa nähden tehokkaimman yksikön, mikä englantilaisilla on milloinkaan ollut käytettävissään.
Tämä tarina kertoo laadun taistelusta määrää vastaan ja osoittaa, että poikkeuksellinen taito ja nerokkuus voivat tehdä yhdestä miehestä tai yhdestä yksiköstä kymmenen veroisen. Tällainen kyky henkisten voimien kokoamiseen näyttää olevan erityisen luonteenomainen englantilaisille, ja kenties tämä tarina on omiaan lohduttamaan niitä, joita huolestuttaa englantilaisten ja heidän liittolaistensa vähälukuisuus tässä epäystävällisessä maailmassa.
Tärkeämpää lienee kuitenkin, että ne kyvyt, joiden ansiosta 617. laivueesta tuli se, mikä se oli, kehittivät myös aivan uuden tarkkuuspommitusmenetelmän, jonka avulla tarkoin rajoitettu sotilaallinen kohde voitiin tuhota tarkoin osumin. Tämä viittaa jo siihen, että viime sodassa niin hirvittävää hävitystä aiheuttaneiden summittaisten aluepommitusten aika on ohitse. johdanto kirjan alusta.
-Kirja kertoo englantilaisesta 617. laivueesta, joka tuli sodassa tunnetuksi 'padonmurtaja' ja 'Grand Slam' pommeistaan. Kirjassa kerrotaan pommien suunnittelusta, kehityksestä, ja laivueen koulutuksesta erikoistehtäviin. Kymmenen tonnin 'Grand Slam' pommi vaati aivan uudelleen suunnitellun lentokoneen, millaista ei aluksi ollut saatavilla, kunnes Lancaster pommikone tuli tuotantoon. Lancasteriakin piti modifioida raskaasti, jotta se voisi viedä painavan kuorman saksanmaalle. Kirjassa korrotaan elävästi laivueen erittäin vaarallisista matalalentopommitustehtävistä, saksan suurimpia patoja vastaan, jolloin tappiotkin olivat erittäin raskaita. 'Padonmurtaja pommi' piti pudottaa noin viidentoista metrin korkeudelta, jolloin pommi meni 'leipäheittona' kohti raskaasti puolustettua patoa, ja räjähti patoa vasten veden alla. 'Grand Slam' taas piti pudottaa mahdollisimman korkealta, jotta pommi saavuttaisi yliäänennopuden, ja mahdollisimman hyvän läpäisykyvyn. Näitä tehtäviä varten piti kehittää aivan uudenlaisia tähtäysmenetelmiä, joista kirjassa kerrotaan hyvin. Erittäin suositeltava kirja.
"
Voittajalle postikulut;raha tililleni ja kirjapaketti postiin!

Muut kohteeni näet tästä linkistä!

Fennica-tiedot alla :
Tekijä(t): Brickhill, Paul
Teoksen nimi: Padonmurtajat / Paul Brickhill ; esipuheen laatinut ilmamarsalkka, lordi Tedder ; suom. Juhana Perkki
Julkaisija: Helsinki : Otava , 1956
Ulkoasu: 347, [2] s., 6 kuval. : kuv.
Alkuteos: The dam busters

Aineisto: kirja
Muu(t) tekijä(t): Tedder , lordi
Perkki, Juhana

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korko 0 %, kulut 0 €
Kuukauden kuluton maksuaika ostoksille.

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

35 €
tai
Sulkeutuu 16 vrk 5 h 23 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

35 € Sulkeutuu 16 vrk 5 h 23 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.