Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Bruegel (The Colour Library of Art)
Alaotsikko: 51 Plates in Full Colour
ISBN: 0600038017
Kustantaja: Hamlyn Publishing Group Limited
Kieli: Englanti
Painovuosi: 1969
Sivumäärä: 85
Sidonta: Sidottu, kovakantinen kansipaperein
Kunto: Tyydyttävä

Muuta: KIRJASTOPOISTO! (Kannetta päällystetty, viivakoodit, tarrat, leimat yms. löytyy); kansissa selkeää kulumaa ja nuhruisuutta.

"Wikipedia: 

Pieter Brueghel vanhempi (noin 1525 – 9. syyskuuta 1569 Bryssel) oli alankomaalainen taidemaalari, joka oli tunnettu maisemamaalauksistaan ja talonpoikaiskuvauksistaan.

Brueghelin teoksia tunnetaan kaikkiaan 41. Suurin kokoelma on Wienin taidehistoriallisella museolla, jolla on kaksitoista teosta. Pradolla on kaksi, ja yksityiskokoelmissa on kaksi.

Useat 1500-luvun flaamilaiset taiteilijat omaksuivat italialaisvaikutteisen tyylin maalauksissaan. Brueghel sen sijaan hylkäsi tietoisesti muodikkaan tyylisuunnan ja kehitti oman täysin poikkeavan satiirisen maalaustapansa. Aiheenaan hän käytti maaseudun elämää ja ihmisiä. Pieter Bruegheliä pidetään yhtenä 1500-luvun suurimmista keskieurooppalaisista taiteilijoista ja samalla flaamilaisen taiteen isänä.

Brueghel maalasi lähinnä yksityisille taiteenkeräilijöille. Hänen työnsä olivat etenkin Espanjan hallitsijasuvun suosiossa. Keräilijät arvostivat teoksia kaiketi niiden luonnonkuvausten ja huvittavuuden ansiosta. Brueghelin tarkoitus ei kuitenkaan ollut olla viihdyttävä, vaan herättää ihmiset huomaamaan oma yksinkertaisuutensa. Maalaukset ovat teknisesti taitavia, mutta tahallisen naiiveja ja yliampuvia. Henkilöt ovat usein narrimaisia ja rujoja. Sekasortoisessa ahdistavuudessaan maalaukset tuovat mieleen Hieronymus Boschin maailman.

Ajan henkeen nähden Pieter Brueghel oli hyvin moralisoiva ja kriittinen. Hän kantoi syvää huolta ihmisten typeryydestä, siitä mielettömyydestä, joka ajoi heitä syntiin. Hän verhosi hätähuutonsa huumorilla pilkatessaan yhteiskunnan alinta luokkaa koko ihmiskunnan vertauskuvana. Italian renessanssin ihmistä oli totuttu pitämään luomakunnan herrana. Bruehgel kuvasi tämän pienenä onnettomana typerysparkana luonnonvoimien armoilla.

Yksi viehättävimmistä Brueghelin teoksista on maalaus nimeltä Flaamilaisia sananlaskuja. Kuvaan kätkeytyy lähes 50 opettavaista sananlaskua ja vertauskuvaa.

Vertauskuvien käyttö ilmenee myös hänen ehkä tunnetuimmassa teoksessaan Sokeat. Se kuvaa ihmisten sokeaa luottamusta johtajaan tai auktoriteettiin, joka todellisuudessa on yhtä sokea kuin he itse.

Maalaustensa lisäksi Brueghel teki myös kaiverruksia, joista viimeiset hän antoi ennen kuolemaansa vaimolleen poltettaviksi peläten niiden olevan liian kriittisiä ja kuohuttavia.

Pieter Brueghelin nimen yhteydessä käytetään usein liitettä ”vanhempi”. Tämä johtuu siitä, että hänen molemmat poikansa, Jan Brueghel ja Pieter Brueghel nuorempi, olivat myös kuvataiteilijoita. Isä alkoi vanhoilla päivillään kirjoittaa sukunimen ilman h:ta mutta pojat käyttivät vanhaa kirjoitustapaa."

Asiasanat: Bruegel, taidehistoria, taidemaalari, maalaustaide, taidenäyttely, kuvataide, taideteos, maalaus, värikuvat, taidekirja, taidekokoelma, taidehistoriallinen teos, taideanalyysi, taidenäyttelyn katalogi, kulttuurihistoria, taidekokoelma, taidemaailma, taiteilijan elämä ja ura, taidemaailma, taidehistoria, taidemaalari, maalaustaide, taidekokoelma, taidenäyttely, kuvataide, taideteos, maalaus, värikuvat, taidekirja, taidekokoelma, taidehistoriallinen teos, taideanalyysi, taidenäyttelyn katalogi, kulttuurihistoria, taidekokoelma, taidemaailma, taiteilijan elämä ja ura, taidehistoria, taidemaalari, maalaustaide, taidekokoelma, taidenäyttely, kuvataide, taideteos, maalaus, värikuvat, taidekirja, taidekokoelma, taidehistoriallinen teos, taideanalyysi, taidenäyttelyn katalogi, kulttuurihistoria, taidekokoelma, taidemaailma, taiteilijan elämä ja ura, taiteen vaikutus yhteiskuntaan, taidemaalauksen kehitys, taidenäyttelyn valmistelu, taiteen arvostelu, taidekritiikki, taidekokoelman arvo, taiteen merkitys kulttuurissa, taiteen vaikutus historiaan, taiteen ilmaisukeinot, taiteellinen näkemys, taiteen taustalla olevat ajatukset, taidemaalarin tyyli, taiteen symboliikka, taidehistorian tutkimus, taideteoksen tausta ja konteksti, taiteen vaikutus yhteiskuntaan, taidemaalauksen kehitys, taidenäyttelyn valmistelu, taiteen arvostelu, taidekritiikki, taidekokoelman arvo, taiteen merkitys kulttuurissa, taiteen vaikutus historiaan, taiteen ilmaisukeinot, taiteellinen näkemys, taiteen taustalla olevat ajatukset, taidemaalarin tyyli, taiteen symboliikka, taidehistorian tutkimus, taideteoksen tausta ja konteksti, taiteen vaikutus yhteiskuntaan, taidemaalauksen kehitys, taidenäyttelyn valmistelu, taiteen arvostelu, taidekritiikki, taidekokoelman arvo, taiteen merkitys kulttuurissa, taiteen vaikutus historiaan, taiteen ilmaisukeinot, taiteellinen näkemys, taiteen taustalla olevat ajatukset, taidemaalarin tyyli, taiteen symboliikka, taidehistorian tutkimus, taideteoksen tausta ja konteksti taidemaalari, taidemaalaus, maalari, maalaus, taide, hollanti, hollantilainen, alankomaat, alankomaa, alankomaalainen, flaami, flaamilainen, renessanssi, renessanssitaide, renessanssimaalari

Katso myös muut myynnissä olevat edulliset kirjat ja lehdet!
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


7,10 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 15.4.2024 16:09
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.