Kuvaus

Ateneum & Turun taidemuseo 2011 Kovakansi

Koko: 25,5x29,5cm - 249 sivua

1.painos

2012 Unelmia harmoniasta - Hyvän elämän jäljillä -näyttelyyn  kuuluva julkaisu on ilmestynyt syyskuussa 2011.

Rakastetun ruotsalaistaiteilijan päämääränä oli maalata itsensä yleisön sydämiin. Carl Larssonin (1853-1919) taide ja hänen ateljeekotinsa Taalainmaalla Sundbornissa ovatkin vaikuttaneet suuresti ruotsalaisten ja muiden eurooppalaisten käsityksiin siitä, mitä parempi arki on. Larssonin kuvamaailma – jonka syntyyn liittyy oleellisesti myös hänen vaimonsa Karinin panos – on ollut sukupolvien ajan kepeän ja valoisan kodinsisustuksen ihanteena.

Ateneumin näyttely keskittyy kuvaamaan kotiaiheita, mutta mukana on runsaasti myös Larssonin nuoruudentöitä, Ranskan Gréz-sur-Loingissa maalattuja suurikokoisia akvarelleja, joilla hän teki taiteellisen läpimurtonsa. Ateneumin toisen kerroksen täyttävässä näyttelyssä on kaikkiaan mukana yli sata maalausta. Näyttely esittelee Carl ja Karin Larssonin myös mm. huonekalujen ja taidekäsitöiden suunnittelijoina.

Larssonin johtotähtenä oli valoisuus, kepeys ja iloisuus, vaikka hänen lapsuutensa oli synkkä ja luonteensa välillä masennukseen taipuvainen. Hän ikään kuin rakensi onnensa, ja näyttely houkuttaakin ajattelemaan sitä, millaisia eväitä itse kukin hyvään elämäänsä tarvitsee. Nykykatsojaa  ja Larssonin elämää yhdistäviä tekijöitä ovat esimerkiksi koti, perhe, yhteisöllisyys, lapset, puutarhanhoito ja sisustaminen.

Carl Larsson – Hyvän elämän jäljillä -näyttelyn kuraattori on Ateneumin amanuenssi Timo Huusko, ja sen näyttelyarkkitehtuurista vastaa Minna Santakari.

Omiste, ei muita merkintöjä

Hakusanoja: Suuri taidekirja

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

Sulkeutuu 58 vrk 4 h
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

26 € Sulkeutuu 58 vrk 4 h

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.