Kuvaus

Bent Hougaard: Curlingvanhemmat ja lapsityrannit: Jäkrevän kasvattajan käsikirja

  • WSOY, 2005
  • kovakantinen kirja, 166 sivua
  • Hyväkuntoinen kirja

Kestääkö kaiken helpolla saanut lapsi todellisia koettelemuksia? Kirpeä, hauska ja esimerkeillä opastava kirja jokaiselle kasvattajalle.

Onnellisen lapsuuden takaaminen on jokaisen vanhemman toive. Niinpä lapsuus usein putsataan puhtaaksi esteistä ja ongelmista kuin curling-rata, jota pitkin lapsi liukuu vaikeuksittaa kehdosta päiväkotiin ja kouluun. Mitään ei puutu, mutta mitään ei myöskään vaadita. Oppiiko näin erinomaisesti palveltu lapsi koskaan kestämään oikeita vastoinkäymisiä?

Tanskalaisen psykologin Bent Hougaardin mielestä monessa perheessä tehdään todellinen karhunpalvelus, kun kaikesta neuvotellaan ja päätetään pelkästään lapsen ehdoilla. Kiireiset ja työn rasittamat vanhemmat päästävät samalla itsensäkin liian helpolla. He eivät osaa tai uskalla asettaa lapsilleen järkeviä rajoja, ja lopputuloksena lapset eivät kunnioita sen enempää omia vanhempia kuin toisia lapsiakaan.

Curling-vanhemmat ja lapsityrannit opastaa käytännön esimerkkien avulla jokaista kasvattajaa kohtaamaan tilanteet, joissa aikuiset helposti väistelevät omaa vastuutaan ja luovuttavat sen lapselle. Kirjassa tarjotaan kahdeksan käytännöllistä kasvatusmetodia niihin tilanteisiin, joissa usein keinot loppuvat ja hermot pettävät - niin lapsilta kuin aikuisiltakin.

Bent Hougaard on tanskalainen lastenpsykologi, jolla on työstään yli 20 vuoden kokemus. Hän on toiminut myös tanskalaisissa avioero-oikeudenkäynneissä lasten asiamiehenä.

hakusanat: laspet kasvatustiede kasvatus pedagogiikka koulu vanhemmat perhe rajojen asettaminen vanhemmuus isät ja äidit kasvatusmenetelmiä keppiä vai porkkanaa filosofia lapsikäsitys elämäntaito psykologia vastuu ongelmien ratkaisu perheongelmat

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 72 vrk 14 h 36 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 72 vrk 14 h 36 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.