Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Frédérik Dard: PÄÄSTÄ MEIDÄT PAHASTA. Suomentanut Tapani Aarnio. 1978 Otava. 150-sivuinen nidottu kirja, ehjä ja siisti (kannen alanurkassa taitetta; ks. kuva), esilehdellä aikaisemman omistajan nimi, ei muita merkintöjä.

Päästä meidät pahasta (1978; Délivrez nous du mal 1956) on uuden laatusarjan ensimmäinen kirja. Mielessään pehmeä vuode ja rakastava vaimo johtaja Charles Blondoit saapuu kotiin rasittavalta metsästysretkeltä. Kun hän ajaa loisteliaan talonsa piheen Pariisin liepeillä, hän saa shokin, joka ratkaisee hänen – ja monen muun ihmisen – elämän kulun. Glorian aikataulun mukaan hän on tullut liian varhain. Charles Blondoit voisi toimia heti, mutta hän keksiikin koston, joka viiltää syvemältä, tuottaa enemmän tuskaa... Peli alkaa petetyn aviomiehen ehdoilla, mutta sitten oikukas sattuma puuttuu peliin.

Ranskassa syntynyt ja viimeiset vuotensa Sveitsissä asunut kirjailija Frédéric Dard (1921 – 2000) aloitti uransa journalistina. Dard kirjoitti toistasataa suosittua rikosromaania, joista on suomennettu 11 hänen omalla nimellään julkaistua pienimuotoista dramaattista jännitystarinaa. Dard käytti lukuisia salanimiä, joista tunnetuin oli fiktiivinen poliisitarkastaja San Antonio, joka jahtasi rikollisia ja naisia yli 140 jännitystarinassa. Dardin kirjoja on myyty yli 200 miljoonaa kappaletta eri puolilla maailmaa.

 

2. Alexander McCall Smith: NAISTEN ETSIVÄTOIMISTO NRO 1: MMA RAMOTSWE TUTKII. 2003 Otava. Teoksen ensimmäinen (nidottu) painos. 302-sivuinen nidottu kirja, lukematon, ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Naisten etsivätoimisto nro 1 (2003; The No 1 Ladie´s Detective Agency 1998) -teos aloittaa Mma Ramotswe tutkii -sarjan. Teosten päähenkilö Mma Precious Ramotswe on elämäniloinen, rehevä ja sisukas nainen. Isältään perimänsä karjan myynnistä saaduilla rahoilla hän perustaa Botswanan ensimmäisen ja ainoan etsivätoimiston. Kuuluisa neiti Marple esikuvanaan tämä älykäs ja lämmin-sydäminen rouva ratkoo arkisia rikoksia. Aseinaan hänellä on pieni valkoinen pakettiauto, Botswanan Sihteeriopistossa loppututkinnon suorittanut Mma Makutsi, rauhallinen harkinta ja lukuisat kupilliset rooibos-teetä. Mma Ramotswen elämäntarinaa seuratessa tulevat tutuiksi myös Botswanan lähihistoria ja maan omanarvontuntoiset asukkaat.

Kirjailija ja professori Alexander McCall Smith syntyi 1948 Zimbabwessa (silloisessa Rhodesiassa) ja kasvoi lähellä Botswanan rajaa Bulawayossa. Myöhemmin hän muutti Skotlantiin ja valmistui oikeustieteen tohtoriksi, mutta palasi kuitenkin vuosiksi takaisin Afrikkaan, missä oli mukana perustamassa oikeustieteen opetusta Botswanan yliopistoon. Nykyisin hän asuu Edinburghissa ja työskentelee professorina Edinburghin yliopistossa. McCall Smith on kirjoittanut tai toimittanut yli 50 teosta, joista suurin osa käsittelee hänen erikoisalaansa, lääketieteen etiikkaa. Hän on julkaissut myös novellikokoelmia, humoristisia romaaneja sekä lastenkirjoja. Kaiken kaikkiaan McCall Smithin kirjoja on käännetty 40 kielelle ja myyty yli 14 miljoonaa kappaletta. Teoksista on suomennettu Mma Ramotswe tutkii –sarjaan kuuluvat Naisten etsivätoimisto nro 1 (2003; The No 1 Ladie´s Detective Agency 1998), Kirahvin kyyneleet (2004; Tears of the Giraffe, 2000), Siveysoppia kauniille tytöille (2004; Morality for Beautiful Girls, 2002), Kalaharin konekirjoituskoulu miehille (2005; The Kalahari Typing School for men 2003), Elämän kirkas keskipäivä (2006; The Full Cupboard of Life 2004), Botswanan iloiset rouvat (2007; In the Company of Cheerful Ladies 2004), Onni ja siniset kengät (2008; Blue Shoes and Happiness) ja Oivallinen aviomies (2009; The Good Husband of Zebra Drive, 2007) sekä lastenromaanit Akimbo ja leijonat (2006; Akimbo and the Lions 1992), Akimbo ja norsut (2006; Akimbo and the Elephants, 1990), Akimbo ja krokotiilimies (2007; Akimbo and the Crocodile Man 1993) ja Akimbo ja käärmeet (2010; Akimbo and the Snakes 2006).

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti


4 €
tai
Ilmoitus on sulkeutunut 13.4.2024 20:03
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

Myyjän muut ilmoitukset

Katso lisää

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.