Kuvaus

Huuto-/ostohinta  y h d e s t ä  kirjasta.

Kohteen sulkeuduttua ilmoita valintasi!

 

1. Denise McCluggage: OLETKO NAISAUTOILIJA? Piirrokset Henry Wolf. Suomentaneet Mauno Suuronen ja Leo Kamunen. 1967 Gummerus. 102-sivuinen nidottu kirja, takakannessa tarran jälkeä, muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.
 
Oletko naisautoilija? (1967; Are You a ’Woman Driver’? 1966) -teoksen kirjoittaja on naisena edelläkävijä autourheilun alueella Yhdysvalloissa, hän on voittanut kymmenittäin palkintoja autokilpailuissa ja osallistunut mm. Gran Turismo -kilpailuun ja Monte Carlo -ralliin. Hän uskoo, että naiset ovat enimmäkseen turvallisempia ja ainakin yhtä taitavia ajajia kuin miehet ja että naiset huomaavat paljon nopeammin ajossa ilmenevät viat ja puutteellisuudet. ”Jos naiset ovat kehnoja autoilijoita, se johtuu vain siitä, että miehet opettivat heidät ajamaan”, hän kirjoittaa. Denise McCluggage on merkinnyt maailman valtaväylillä ja kilparadoilla hankitut kokemuksensa muistiin auttaakseen naisia voittamaan epävarmuutensa ohjauspyörän takana ja opettaakseen heitä vastaamaan rohkeasti ”kyllä” kysymykseen ”Oletko naisautoilija?”

Oletko naisautoilija (1967) -teos sisältää luvut ”Hän ajaa kuin mies”, Ratsumme liikkumistavasta, Uusi asenne autoiluun, Ajaminen kokonaistilanteessa, Auton ruokinta ja hoito, Näin se toimii, Entä jos…, Miten ajat hyvin huonolla säällä, Miten valitset oman onnettomuutesi, Turvallisuus ennen kaikkea ja Salaattia. Ensimmäisessä luvussa Denise McCluggage kirjoittaa mm.: ”Jos aiomme myöntää, että naisautoilijat eivät ole sitä mitä he voisivat olla, meidän on lisättävä, etteivät miesautoilijatkaan ole. Masentava totuus on, että ajotaidon yleinen taso on pelottavan alhainen. (…) Liian usein sanomalehdet kertovat, että ajaja ”menetti ajoneuvonsa hallinnan”, kun hän tosiasiassa päästi tilanteen käsistään. Hän antoi periksi, kun hänen taitonsa osoittautui puutteelliseksi. (…) Loppujen lopuksi nykyaikaisessa autossa ei ole sen enempää monimutkaisia laitteita kuin nykyaikaisessa liedessä tai pesukoneessa.”
 
Denise McCluggage (s. 1927 ElDorado, Kansas) on amerikkalainen kilpa-autoilija, toimittaja, kirjailija ja valokuvaaja, edelläkävijä niin moottoriurheilun kuin journalismin alueilla. Hän vietti lapsuutensa Kansasissa ja opiskeli Oaklandissa Kaliforniassa. Toimittajanuransa hän aloitti San Francisco Chroniclessa. Hän osti ensimmäisen urheiluautonsa 1950 ja alkoi kilpailla kerhotasolla. Muutettuaan 1954 New Yorkiin Herald Tribunen urheilutoimittajaksi hän alkoi ajaa ammattimaisesti, aluksi Jaguarilla, sittemmin Ferrarilla, Porschella, Maseratilla ym. saavuttaen mm. Grand Touring -voiton Sebringissä 1961 ja luokkavoiton Monte Carlon rallissa 1961. Lopetettuaan kilpauransa 1960-luvun lopulla hän toimi AutoWeek-lehden toimittajana. Nykyisin hän asuu Sante Fe´ssa New Mexicossa.

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Osta heti

7 €
tai
Sulkeutuu 89 vrk 8 h 23 min
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

7 € Sulkeutuu 89 vrk 8 h 23 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.