Kuvaus

Diana Lebacs: SHERRY, ALUN ALKU. Suomentanut Heimo Pihlajamaa. Kansikuva: Rien Poortvliet. 1973 Tammi.

219-sivuinen nidottu kirja, selän taitteissa pientä kulumaa (ks. kuva), muuten ehjä ja siisti, ei merkintöjä.

Sherry, alun alku (1973; Sherry, het begin van een begin 1971) -romaanin päähenkilö on Sherry, tyttö Alankomaiden Antilleilta, maasta joka etsii kansallista minäänsä. Sherry opiskelee, rakastuu, toimii yhteiskunnallisesti aktiivisessa ryhmässä, ja törmää kaiken aikaa roturistiriitoihin, joiden paineessa hänestä kasvaa itsenäinen, tiedostava ihminen. Teos on moderni kuvaus siirtomaakansaan kuuluvan nuoren elämästä ja pyrkimyksistä. Kirjailija kuvaa teoksessaan paljolti omia vaiheitaan.

Diana Lebacs (s. 1947 Curaçao) on merkittävä nimi Alankomaiden Antillien kirjallisuudessa. Hänen isänsä oli Curaçaon indonesialainen ja äidin suku oli Surinamista Afrikasta. Perheen kotikieli oli hollanti. Diana Lebacs kävi lukion Curaçaossa ja valmistui opettajaksi 1966. Hän toimi opettajana kolmetoista vuotta. Hän avioitui 1967 opettaja, näytelmäkirjailija ja elokuvaohjaaja Pacheco Domacassén kanssa. Diana Lebacsin teoksista useille kielille käännettyjä moderneja klassikoita ovat esikoisteos Suikerriet Rosy (1963) ja Sherry, het begin van een begin (1971; suom. Sherry alun alku 1973); niiden lisäksi hän on julkaissut nuortenkirjat Het witte licht (1966), Nancho van Bonaire (1975), Nancho matroos (1977), Nancho niemand (1979), Nancho kapitein (1982), De Spokenband (1985), Lichten boven Klein Bonaire (1990), kaksikielisen lastenkirjan Caimins geheim  (2002) sekä romaanit De langste maand (1994) ja Fula fula (2006). Teoksen Het witte licht (1966) pohjalta tehdyn elokuvan ohjasi kirjailijan puoliso Pacheco Domacassé. Kaunis ja yksinkertainen tarina kuvaa latinalaisen Amerikan elämää yleismaailmallisin teemoin: rakkaus, rasismi, suvaitsevaisuus ja – taikuus (voodoo).
 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Korotonta maksuaikaa ostoksille

Ensimmäinen kuukausi on aina täysin kuluton ja koroton uudelle asiakkaalle. Voit maksaa luoton pois heti tai halutessasi joustavasti enintään 36 erässä.

  • Avaa hakemus ja kirjaudu pankkitunnuksin
  • Täytä hakemus ja siirrä tilillesi tarvittava summa
  • Maksa ostokset

Huutoluoton myöntää
IPF Digital Finlandin omistama Credit24.

Osta heti

5 €
tai
Sulkeutuu 7 vrk 17 h 1 min

Osta heti

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Hintaehdotukset

5 € Sulkeutuu 7 vrk 17 h 1 min

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.