Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

"Dogme 95" -elokuvatyylisuunnan kolmas elokuva.

Lars von Trier ja kumppanit kehittelivät 90-luvulla uuden elokuvataiteellisen tyylisuunnan, dogmaelokuvan.

Tässä säännöt wikipediasta kopioituna:

-Elokuva tulee kuvata vain aidoilla kuvauspaikoilla. Rekvisiittaa tai lavasteita ei saa tuoda paikalle. (Jos tiettyä esinettä tarvitaan juonen kannalta, kuvauspaikka on valittava niin että sellainen löytyy valmiina.)

-Ääntä ei saa tuottaa kuvista irrallaan, tai päinvastoin. (Musiikkia ei saa lisätä elokuvaan jälkeenpäin, vaan sitä saa kuulua elokuvassa vain, jos sitä sattuu kuulumaan kuvaustilanteessa taustalla.)

-Kameran kuuluu olla käsivaralla. Vain kehon aikaansaama kameran liike tai vakaus on sallittua. (Ei ole sallittua kuvata jalustalta tai muulta tuelta. On kuvattava paikassa, jossa kuvattavat tapahtumat tapahtuvat.)

-On käytettävä värifilmiä. Erityistä elokuvavalaistusta ei saa käyttää. (Yhden kameraan liitetyn valaisimen käyttö on sallittu. Alivalottuneet kohtaukset on leikattava pois.)

-Optiset tehosteet ja suotimet ovat kiellettyjä.

-Elokuvassa ei saa olla pinnallista toimintaa. (Murhat, aseet, ja niin edelleen ovat kiellettyjä.)

-Ajalliset ja paikalliset siirtymät eivät ole sallittuja. (Elokuvan on tapahduttava tässä ja nyt, ikään kuin reaaliajassa.)

-Genre-elokuvat eivät ole sallittuja.

-Elokuva pitää siirtää 35 millimetrin filmille käyttäen normaalia 4:3 kuvasuhdetta. (Aiemmin sääntö vaati, että elokuva on myös kuvattava 35 mm filmille, mutta sääntöä löysättiin pienen budjetin elokuvien tekemisen helpottamiseksi.)

-Ohjaajaa ei saa mainita elokuvan tiedoissa.


Liekö sitten erikoisuudentavoittelua (kyllä) vai jotain muuta (ei), mutta tämä elokuva joka tapauksessa on kolmas koskaan tehty dogmaelokuva.

Julkaisu on hollantilainen hollanninkielisellä kuvaan poltetulla tekstityksellä ja puhe on tanskaksi. Suomenkielistä tekstitystä siis ei ole, joten mikäli et osaa hollantia tai tanskaa, niin ainoaksi tavaksi ymmärtää elokuvaa jää vain silmällä katsominen, joka kyllä jotenkin ainakin omasta mielestäni vetää erikoisuudentavoittelun maksimiin. Suosittelen siis!

Levy toimii suomalaisissa soittimissa ongelmitta.

DVD:llä on lisämateriaaleina muutama traileri, joista yksi on Theo van Goghin elokuva 06 vuodelta 1994, joka kertoo puhelinseksiseuraa tarjoavasta naisesta.

Alkuperäinen nimi: Mifune's sidste sang
Ohjaus: Soren Kragh-Jacobsen
Rooleissa mm. Iben Hjejle, Anders W. Berthelsen, Jesper Asholt, Emil Tarding, Anders Hove, Sofie Gråbol, Paprika Steen, Mette Bratlan, Susanne Storm, Ellen Hillingso, Sidse Babett Knudsen

Hintaan lisätään postikulut 4,60e.

Katso myös muut kohteeni. Yhdistelen postikuluja ostaessasi useamman tuotteen.
Huomaa, että dvd-levyissä saat kaksi elokuvaa samoilla postikuluilla.
1-2 kpl: 4,60e
3+ kpl: 6,90e

 

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
5 €
Ilmoitus on sulkeutunut 26.4.2024 21:00
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.