Ilmoitus on sulkeutunut

Kuvaus

Teoksen koko: A4
Tekniikka: lyijykynä ja tussi
Vuosi: 2010
Teos tulee kehystettynä kuvissa näkyviin alumiini- ja lasikehyksiin (306 x 219 x 18mm).

Don Rosa kävi vuonna 2010 pyörähtämässä Suomessa Positiivarit Oy:n vieraana. Ohessa reilun minuutin mittainen video taiteilijan reissulta:

https://youtu.be/yHRsHbY7QRA

Vierailunsa aikana Don Rosa teki tapansa mukaan sarjakuvakirjojen signeerauksien lisäksi useita nopeahkoja alkuperäispiirroksia, sekä lisäksi kaikkien Positiivareiden jäsenten kesken arvotun, astetta huolellisemman Aku Ankka -aiheisen piirroksen. Edellämainituista jälkimmäinen on nyt parhaillaan tutkimasi huutokaupan kohteena.

Merkkejä karvan verran tavallista tarkemmin mietitystä piirroksesta voi havaita tussiviivoja lähemmin tarkastellessa: seasta erottuu paikka paikoin myös alkuperäistä lyijykynäluonnosta lopullisten tussiviivojen alta (kts. lähikuva hatusta). Piirroksessa on lisäksi taiteilijalle vähemmän yleisenä aiheena _iloisella ilmeellä_ varustettu Aku Ankka; Mr. Rosa kun tunnetaan usein vihaisia, päättäväisiä tai otsa muuten vaan vähän enemmän kurtussa esiintyviä Ankka-hahmoaiheita piirroksissaan suosivana taiteilijana (iloiset ilmeet ovat miehestä muistaakseni tylsiä.) Tällä kertaa miehen vierailun järjestäneen tahon melko Positiivinen nimi lienee ainakin jollakin tavalla vaikuttanut asiaan…

Teos on elellyt viimeiset 13 vuotta Don Rosa-keräilijän hyllyssä ei-tupakoivassa, hajuttomassa ja lemmikkejä omistamattomassa taloudessa. Sisätiloissa, tottakai. Teosta on lisäksi säilytetty hyllyn seinien sisäpuolella tilassa, jonne auringonvalo ei lankea, eli minkäänlaisista valohaalistumista ei tarvitse murehtia. Lisäboonuksena teoksesta ei myöskään löydy omistuskirjoituksia suuntaan tai toiseen.

Eipä sen kummempia. Huutokaupan voittajalle lähtee kuvan mukainen Don Rosan alkuperäisteos kehyksineen. Älä osta ihan pikkupiltille taikka vessan seinää koristamaan; osta kokoelman näköalapaikalle, elinikäiselle Rosa-fanille tai kotitoimiston seinälle.

Toimitus joko Postitse vakuutettuna lähetyksenä tai nouto Tampereen keskustan alueelta. Erikseen sovittavissa myös mahdollisuus toimitustreffeihin jollakin Tre-Hki radan varren pääty- tai välietapeista.

Loppuun vielä toim. huom: Don Rosa on kuluvan vuoden 2024 heinäkuussa 73 vuotta nuori. Toivon ja toivotan miehelle hyvin pitkää ikää, mutta tämän teosten arvo lähitulevaisuudessa tuskin ainakaan laskee.

Hakusanat: Don Rosa

Näytä lisää Näytä vähemmän

Huutokauppa

Lähtöhinta:
460 €
Ilmoitus on sulkeutunut 16.4.2024 21:40
Myyjä edellyttää ostajalta tunnistautumista.
Lisää muistilistalle Poista muistilistalta

Huutokauppa

Lisätiedot

Maksaminen ja toimitus

Huutohistoria

Kysymykset

Kysy myyjältä, viestit ovat julkisia.
Kirjaudu sisään tai luo uusi tunnus.